arrow_drop_up arrow_drop_down

Cursus Quantum Light Breath

Een cursus tot een intensieve ademhalingsmeditatie van Jeru Kabbal

Wil je kennis maken met Quantum Light Breath meditatie (QLB)?
Start dan met de voorbereidende cursus.

Met de Quantum Light Breath meditatie van Jeru Kabbal reining je op intensieve wijze jouw lichaam, geest en ziel.

Quantum Light Breath meditatie

Sinds 2018 biedt Bellein open Quantum Light Breath meditaties aan. Een avond waarop een groep mensen tezamen, ieder op zijn eigen manier op en zijn eigen plek, de geleide ademmeditatie van Jeru Kabbal kan ervaren.

Voordat je start met de Quantum Light Breath meditatie is een voorbereidende cursus van belang. Omdat QLB een actieve ademmeditatie is, waarmee je opgelopen spanningen in je lichaam uitademt, is bewustwording rondom je eigen manier van ademhalen en aanwezige blokkades in je energiestroom geen sinecure. 

Lichamelijk effect

Tijdens de cursus ontdek je hoe jouw ademhaling normaliter verloopt en leer je dat je deze kunt optimaliseren. Zo kan je lichaam weer wennen aan zijn eigen volle potentie. Spieren die minder werden gebruikt, zullen ‘wakker’ gemaakt worden. 

Over het algemeen kun je zeggen dat mensen tot 30% van hun longcapaciteit gebruik maken. Uiteraard verhoogt dit percentage als je sport, maar zo door de dag heen gebruikt de gemiddelde mens maar 30%. 

Tijdens de cursus leer je meerdere technieken van ademhaling. Je ademhalingsspieren herinneren zich weer hoe ze mee kunnen werken aan meer potentie. Aan het binnen halen van meer zuurstof en het opwekken van meer levensenergie. Je lichaam went aan meer zuurstof en levensenergie. Je leert je lichamelijke sensaties en eigen emoties beter voelen en hoe je hierop reageert. 

Het pad van helder Zijn

In de cursus richten we ons op het pad van helder Zijn. Tijdens een QLB sessie doorloop je vijf fasen, deze fasen leiden je naar meer helderheid in jezelf. Om je hier bekend mee te maken, richten we onze cursus als zodanig in. Iedere bijeenkomst behandelt een specifieke fase.

De vijf stappen in chronologische volgorde zijn:

1. Ontdekking

Deze eerste fase richt zich op het ontdekken van je geheimen in je onderbewuste. Welke overtuigingen en beslissingen draag jij in je waar je geen weet meer van hebt?

2. Ontwikkeling

Deze fase stimuleert je om de vastgeroeste gedragingen, waarvan jij merkt dat ze je nu meer in de weg zitten dan dat ze je helpen, los te laten en nieuwe beslissingen in gedrag te nemen.

3. Vrijheid

Je ervaart hoe het is om vanuit je nieuwe gedrag te leven. Je voelt je oerkracht en de vrijheid die het met zich meebrengt.

4. Eenheid

Het samenbrengen van hoofd, hart en ziel.

5. Helder Zijn

In deze laatste fase heb je de mogelijkheid te zien wat jouw levenspad is. Hoe je wilt leven, hoe je in het leven wilt staan. Je ervaart je eigen Zijn.

Je eigen tempo

Jij bepaalt zelf de intensiteit en daarmee de diepte van het effect van de Quantum Light Breath meditatie.

Als je meer controle loslaat en je meer mee laat nemen door de impulsen van je lichaam, zal je een groter effect ervaren. 

Diepe emoties kunnen gevoeld worden, zelfs verwerkt en losgelaten worden. Hierdoor herstelt het contact met jouw innerlijke stilte zich, wat een natuurlijke heling geeft.

Wat kun je van een QLB meditatie verwachten?

 • Je ademt snel, diep en met aandacht waardoor oude emoties, patronen en overtuigingen naar het bewuste worden gebracht
 • Je reinigt op intensieve wijze jouw lichaam, geest en ziel
 • Je levensenergie werkt door lichamelijke blokkades heen, dat kan op meerder niveaus van je zijn (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel)
 • Je wordt je steeds meer bewust van je eigen lichaam, lichaamssensaties en emoties
 • Je leert beter in het hier & nu te leven
 • Je ontdekt jouw eigen kracht, levendigheid en schoonheid en dat van het leven
 • Meer weten? Lees hier uitgebreid over de Quantum Light Breath meditatie.

Praktisch:

 • De cursus bestaat uit drie bijeenkomsten. Elke sessie duurt 1,5 uur.
 • De kosten voor de voorbereidende cursus bedragen € 125. 
 • Bekijk de data op de website om te zien wanneer de voorbereidende cursussen worden verzorgd
 • Geef duidelijk aan wanneer het voor jou de eerste keer is dat je aan een QLB sessie meedoet, zodat de begeleiders je zo goed mogelijk kunnen begeleiden
 • Neem zelf een (yoga)matje, waterfles en eventueel een kussentje en deken mee.
 • Mobiele telefoons worden in de ruimte zelf niet toegelaten. Ook niet in ‘stilte modus’.

Schrijf je van tevoren in aangezien er veel belangstelling is. Aanmelden kan via info@bellein.nl of bel naar 06 53 51 55 45.

Vanwege de vele enthousiaste reacties en de interesse die er is voor de QLB meditatie worden er in 2020 weer QLB meditaties aangeboden. 

Houd de agenda op deze website in de gaten!

Een greep uit de reacties van deelnemers die je voorgingen:

Wanneer mag ik weer?!!


Marjolein is super kundig en een geweldig zacht persoon. De Quantum Light Breath meditatie was voor mij een super mooie ervaring. Het heeft me geactiveerd om mijn lichaam als ingang benutten.


Een zeer bijzonder ervaring, bijna niet te beschrijven. Heel fijn om mee te maken.


Heb gisteravond weer 'ns diep ademgehaald....in een Quantum Light Breath sessie met Marjolein van Belle van praktijk Bellein in Centrum Sansoma in mijn eigen Doorn. Heb diepe emoties losgelaten, mijn onderbewustzijn 'ns verder opgeruimd, mijn oerkracht gevoeld en ervaren dat het maar om 1 ding draait in het leven: zijn. Gewoon aanwezig zijn in het bestaan. Dat was niet nieuw maar ik mocht dat weer 'ns diep ervaren.
Kun je je voorstellen dat je een uur lang diep ademhaalt, bijna non-stop? In door je mond, uit door je mond. Als je er tevoren erover nadenkt, lijkt het volkomen onhaalbaar. Maar het is goed te doen. Kwestie van focussen. Bovendien steun je indirect elkaar in dit proces. Het gaat er vooral om dat je door weerstanden gaat. Voorbij de 'waakhond' die ons afhoudt van het voelen van pijn. Voorbij de mind die alles wil controleren. fascinerend wat er dan gebeurt. Dan verlies je ook gevoel voor tijd. En na afloop voel je je zo voldaan! Geweldig, echte aanrader.
A delicate name

Doe eerst de voorbereidende cursus, dan heb je meer effect tijdens je eerste echte QLB! Het heeft mij enorm geholpen en ik kon daardoor met meer overgave de echte meditatie in. Wat een mooie ervaring.


Gewoon doen! 


Na jaren van pijn en vermoeidheid, voel ik me voor het eerst bevrijd. Ik weet wel dat als ik niet oppas de pijn weer terug zal komen. Maar voor nu voel ik me fantastisch, licht en luchtig. Ik blijf komen. Dank voor de prettige en warme begeleiding. Door jou durfde ik het aan. ☺


Wil jij meedoen met de Cursus Quantum Light Breath?

Quantum Life Breath is zeer toegankelijk. Iedereen kan het doen. Jong en oud, man en vrouw. Als je het niet kent en het wilt leren, dan is het advies om voorafgaand aan een QLB de voorbereidende cursus te doen.