Online cursus
Gegrond aanwezig zijn

‘Hoe doe je dat dan? Je lichaam voelen? Wat voel je dan?’.

We vergeten de taal van ons lichaam steeds meer naarmate we opgroeien. Terwijl je lijf de hele dag met je praat. De gehele dag door vertelt het je wat het nodig heeft, wat goed voelt, wat stress geeft, wanneer het dorst hebt of rust wilt. Je mist de lichaamssignalen omdat je het niet meer gewend bent bewust aanwezig te zijn in jouw lichaam. Je leeft waarschijnlijk vooral in je hoofd.

Deze online cursus helpt je. Het programma helpt je meer gegrond aanwezig te zijn in jezelf. Je leert bewuster stil te staan bij de bewegingen, gevoelens en sensaties in je lichaam. Je ontwikkelt meer sensitiviteit voor je innerlijke gevoel. En dat wordt jouw kompas in het leven. Hoe meer je luistert naar je lichaam, des te meer zal je grond onder je voeten voelen. En dat geeft een onverwoestbare basis in je leven.


'Ik ontdek dat de sensaties in mijn lichaam zo krachtig zijn, ze vertellen me écht iets.

Ik was dat niet meer gewend en had er dan ook geen aandacht voor.
Onbewust ging ik er heel gemakkelijk aan voorbij'

 

Je leert met deze online cursus:

  • de taal van je lichaam te herkennen
  • met meer compassie stil te staan bij jezelf
  • jouw focus op de signalen van je lijf te vergroten
  • een sterker gevoel van innerlijk weten te ontwikkelen. Een gevoel waar je op durft te vertrouwen
  • meer respect voor de wijsheid van je lijf en jouw innerlijke weten te ontwikkelen
  • Jouw lichaam, geest & ziel in balans te brengen waardoor je met meer vertrouwen, liefde en plezier door het leven te bewegen

'Mooie opbouw van de oefeningen, waardoor ik me steeds meer
kon verlaten op jouw stem. Daardoor zakte ik dieper in mijn lichaam en dat gaf me veel rust en vertrouwen'. 

Volg alle oefeningen 

Elke module bevat een oefening waar je naar kunt luisteren.

Nadat je een oefening hebt gedaan, raad ik je aan de oefening een week lang te doen. Zo ga je steeds meer de bewegingen en sensaties in je lichaam waarnemen.

Vier dagen na een module volgt de toegang tot de volgende module, uiteraard bepaal je zelf of je dan al wilt starten met deze nieuwe luisteroefening.

€ 149
€ 74,-

Online cursus 'Gegrond aanwezig zijn'

Breng je lichaam, geest & ziel in balans waardoor je met meer vertrouwen, liefde en energie door het leven beweegt.

Anderen vertellen over deze cursus

Bij de eerste module raakte ik gefrustreerd, ik wilde resultaat! Maar ik gaf niet op en bleef elke dag oefenen. Opeens kwam het besef dat mijn hoofd in de weg zat. Ik zat te duwen, mijn lichaam op te jagen. Oh, so obvious... hoe dominant mijn hoofd kan zijn. Nu, enkele weken later, voel ik steeds beter wat mijn lichaam me vertelt. Het voelt rijk!

Dirk 
Ik dacht altijd dat ik zo'n gevoelsmens ben en had nooit verwacht dat ik nog dieper in mezelf kon zakken. Een verfrissende ontdekking. De cursus heeft me zekerder gemaakt. 
Inge

Geduld is niet mijn beste kant. Als ik iets doe, dan lukt het me meestal meteen. Deze keer werd ik bevraagd om vanuit mijn lijf te werken in plaats vanuit mijn hoofd. En wat ontdek ik? Ik ben zo traag als maar zijn kan! De haas en de schildpad. Nou ik kan zeggen dat mijn hoofd de haas is en mijn lichaam de schildpad. Dat laatste bevalt me wel, vertraging maakt dat ik beter bij mezelf blijf en daardoor beter voor mezelf zorg. Dank voor deze cursus!

Maud

Mooie opbouw van de oefeningen, waardoor ik me steeds meer kon verlaten op jouw stem. Daardoor zakte ik dieper in mijn lichaam en dat gaf me veel rust en vertrouwen. 

Sabine 

Ik wilde graag doorgaan met dat wat ik bij jou in de sessies en de jaartraining leer. Anders verval ik best snel in mijn oude gedrag en ga ik op in de waan van de dag. Deze cursus helpt me en voelt als een welkome stok achter de deur. Het helpt me ontspannen en ik vind het steeds leuker om tijd voor mezelf vrij te maken en aan mezelf te vragen hoe het met me is. Een prachtige aanvulling dus. Dank, Marjolein!! 

Geertje

Dat zulk een eenvoud zo'n gevoelde complexiteit in mezelf kan verdrijven, dat had ik nooit verwacht. Op een gegeven moment viel mijn hoofd stil en was ik opeens daar, bij mij. Wat voelde dat vertrouwd! Dank voor deze cursus! 

Paul

Het brengt rust in mijn lichaam. Ik kan me echt een hele dag zo opgejaagd voelen. Dan word ik boos en ongeduldig. Met het luisteren naar jouw stem, zak ik meer in mijn lichaam en word ik rustig. Soms komen tranen in me op en voel ik hoe hard ik voor mezelf ben geweest. 

Maaike 

Jouw stem voelde als een baken in de duisternis waar ik naar toe durfde te bewegen. 

Femke

De oefeningen heb ik met plezier gedaan. Mijn hart voelde warm en ik moest ook glimlachen van blijdschap om te ervaren dat er veel liefde en goedheid in mijn hart zit. Het geeft mij meer vertrouwen. Ik ga de oefening morgen weer doen. Het gaat iedere dag een stukje beter.

Wim

Ontdek de ware kracht in jezelf. 

null