Gratis E-course
Leer in 7 dagen bewust te worden van je lijf

Page content

Over Core Energetica

Core Energetica

Core Energetica is een therapeutische methode die gebaseerd is op de uitgangspunten van Sigmund Freud en Wilhelm Reich en is ontwikkeld door psychiater John Pierrakos.

Core Energetica vindt steeds verder een weg binnen het veld van de professionele hulpverlening, omdat Core Energetica effectief is, een dynamische aanpak kent en de mogelijkheid geeft inzichten direct te integreren in persoonlijke groei en positieve verandering in het dagelijks leven.

Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt. De kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen, die impulsen geeft tot groei en ontwikkeling als mens, vanuit de eigen waarheid. Het opnieuw ontsluiten van deze kern samen met het verwerven van inzicht in hoe patronen de kern kunnen afsluiten, is het doel van de Core Energetische methode.

Leven vanuit je authentieke kern is een universeel verlangen van mensen: zijn wie je bent, ten volle leven, vervulling vinden, dromen waarmaken, intens liefhebben. Core Energetica onderzoekt de weg tussen verlangen en vervulling en vooral datgene wat blokkeert. Want blokkades zijn de oorzaak van patronen die levensgeluk in de weg staan. Veel blokkades zijn ontstaan op vroege leeftijd op de momenten dat een kind de authentieke kern en oorspronkelijke emoties moest verbergen om zich te kunnen handhaven. Er is de gedachte of de ervaring dat de liefde, aandacht en zorg die nodig is om te overleven, uitblijft bij volle expressie van bijvoorbeeld woede of haat. Het enige alternatief voor een kind is onderdrukking of het afsnijden van het contact met het ‘ongewenste’ gevoel. Iets dat voor het moment in de kindertijd wellicht werkt, maar onbewust volgehouden in het volwassen leven een innerlijke blokkade vormt. Een blokkade die energie kost en het contact met je oorspronkelijkheid en de expressie ervan, in de weg staat.

Core Energetica geeft inzicht in de blokkades en wat ze heeft veroorzaakt en leert je gaandeweg om tot een andere keuze te komen. De keuze om voluit te leven, er helemaal voor te gaan, te genieten en jezelf waar te maken.Core Energetica brengt je terug bij het vermogen tot voelen, brengt je terug naar je eigen waarheid en geeft je de kracht om vanuit je authentieke kern te leven. Het leidt tot diepere relaties met je naasten, tot intensere levensvreugde en een voller contact met de realiteit van jouw leven.

Bekijk hier video’s over energetisch werk

 

 

Klik gerust eens door onze categorieën heen: