TRAINING CORE ESSENCE BASIS

ONTMOET JOUW WARE ZELF

Daag jezelf uit.

Verleg je grenzen, vergroot jouw comfortzone.

Beweeg je vrij door het leven en leef je verlangens.

Over de jaartrainingen 

Bellein Academie biedt drie opeenvolgende jaartrainingen Core Essence aan.

Core Essence is ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een lichaamsgeoriënteerde psychotherapeutische manier.

Core Essence vindt een basis in de lichaamsgerichte stroming Core Energetica en is verrijkt met kennis uit de ontwikkelingspsychologie, de neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, ademtherapie en bewegingsleer.

"Als je eenmaal bent begonnen, stop je nooit meer. Je wilt jezelf steeds verder ontwikkelen"

Core Essence gaat verder

We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Bij de jaartraining hebben we daar oog voor. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan waarbij je hart leidend is. Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en ligt de uitnodiging er om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. 

Met andere woorden: Core Essence gaat verder. Core Essence bied je de mogelijkheid aspecten van jezelf te ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Het verrijkt, het maakt vrij, het geeft ruimte. Je ervaart meer energie, meer levenslust, meer passie. Dit zal niet alleen zijn positieve weerslag hebben op jouw persoonlijke leven, maar ook op jouw werkend bestaan. Weten van waaruit je beweegt en verantwoording nemen voor je eigen functioneren, maakt dat je als werknemer een waardevolle bijdrage kunt leveren binnen de organisatie en binnen de maatschappij.

‘Doen waar je gelukkig van wordt’, lijkt bij velen vaak een devies geworden.

Jouw lichaam kent jouw waarheid

Algemene informatie

Opbouw
Core Essence bestaat uit drie jaar, waarbij je kunt kiezen om je in te schrijven voor het geheel of je kiest ervoor om na ieder jaar opnieuw te beslissen of je door wilt naar het daarop volgende jaar. De keuze is aan jou en samen bekijken we of en hoe het past bij waar je op dat moment staat.

Jaar 1: Core Essence Basis (CEB)

Jaar 2: Core Essence Gevorderd (CEG)

Jaar 3: Core Essence Verdiepend (CEV)


Ervaringsoefeningen

Alle jaartrainingen bestaan grotendeels uit ervaringsoefeningen. Dat is overigens niet hetzelfde als regressiewerk, je werkt in het hier & nu.
Met de oefeningen ontdek je in de huidige tijdsgeest wat je nog onbewust in je meedraagt, wat jouw leven nog beïnvloedt. Door de theoretische concepten, die je na de oefeningen aangereikt krijgt, kun je de opgedane ervaringen in een nieuw perspectief plaatsen en wanneer gewenst andere keuzes maken. Nieuwe keuzes, jouw keuzes. Keuzes die passen bij wie je bent in het hier & nu.

Praktische informatie

Curriculum Core Essence Basis

De leer beslaat onder andere concepten van Core Energetica (de drie lagen van bewustzijn) en Somatic Experience verrijkt met wetenschappelijke kennis vanuit de ontwikkelingspsychologieneurobiologie (polyvagaal theorie). Met name neurobiologische processen gerelateerd aan vroegkinderlijk trauma en -traumaverwerking. Je leert meer over je eigen ademhaling en over de bewegingsleer van je lichaam. Jouw lichaam is leidend tijdens de jaartraining, het hoofd volgt. Dat alleen al maakt een wereld van verschil. We doen, zijn en ervaren. De integratie in het cognitieve volgt de lichamelijke ervaringen op. We werken dus bottom-up.


Psychologische kindfasen

Tijdens de jaartraining Core Essence Basis geven de kindfasen uit de ontwikkelingspsychologie inhoudelijke structuur aan de modules. Iedere module beslaat een bepaalde kindfase. We starten met jouw leven in de baarmoeder, geboorte en de eerste weken na je geboorte. De volgende module borduurt daarop voort en zo doorlopen we alle fasen tot en met 6 jaar. Je ontdekt jouw eigen blauwdruk, je ervaart wat er in jouw lichaam besloten ligt aan onbewuste overtuigingen, beslissingen en conclusies


Inhoud Core Essence Basis

In het basisjaar van de training sta jij centraal met de vraag: wie ben ik?

Je volgt een gevarieerd programma waarbij lichaamsgericht werken de essentie vormt. We doen oefeningen op het gebied van ademhaling, gronding, energiewerk, lichaamsbewustzijn, contact met jezelf en de ander, stemgebruik en uiting van emoties. Je gaat op ontdekkingsreis in jezelf en beleeft je eigen energiestroming met de blokkades die er zijn. Je ontdekt welk masker je draagt en hoe sterk jouw verdedigingsmechanisme is. Je ervaart de kracht van je lagere zelf en het intense gevoel van je hogere zelf. Een prachtig avontuur in en met jezelf & met anderen. We maken ruimte om ervaringen te delen in de groep. Je geeft en ontvangt feedback, je reflecteert in stilte. En kun je jouw ervaring koppelen aan de beschikbare wetenschappelijk kennis.

Voorwaarden voor deelname

 • je hebt minimaal HBO-denkniveau
 • je beschikt over psychologisch inzicht
 • je hebt het vermogen tot zelfreflectie
 • je beseft dat je deelneemt aan een intensieve training waarbij je jouw eigen grenzen wilt verleggen, je realiseert je dat dit gepaard kan gaan met het doorwerken van moeilijke stukken in jezelf en neemt hier verantwoordelijkheid voor
 • je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en gedrag hierin
 • je blijft in contact met de opleiders
 • je bent in staat en bereid om vanuit empathie en compassie naar jouw eigen proces en naar die van de ander te kijken
 • je hebt respect voor de ander 
 • je volgt tijdens de jaartraining minimaal 5 sessies (bij voorkeur meer dan 5) bij een bij Bellein aangesloten lichaamsgerichte (psycho)therapeut
 • je vult het intakeformulier in (zie onderaan deze pagina) en stuurt dit toe naar de toelatingscommissie. Zij beoordelen je aanvraag en nemen contact met je op

Praktische informatie

Core Essence Basis (CEB) volg je als geheel en bestaat uit zeven modules.

Iedere CEB module start op een vrijdag en duurt tot  zondagmiddag.

 • Vrijdag 8.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 8.30 – 17.00 uur
 • Zondag 8.30 – 12.30 uur

Data seizoen 2022/2023


23- 24- 25 september 2022

28 - 29 - 30 oktober 2022

25 - 26 - 27 november 2022

 

10 - 11 - 12 februari 2023

31 maart - 1 en 2 april 2023

12 - 13 - 14 mei 2023

23 - 24 - 25 juni 2023


NOG ENKELE PLEKKEN VRIJ. 

Kosten

voor particulieren: € 3750,- 

voor bedrijven: € 4500,- excl. btw

Meer informatie of kennismaken?

Als je eerst meer informatie wilt of kennis wilt maken met mij alvorens je aan te melden, dan kun je hier vrijblijvend een afspraak maken. Vul dit formulier in en ik neem contact met je op.
Je kunt natuurlijk ook bellen naar 06-53 51 55 45

Tijdens het oriënterende gesprek zullen we aandacht besteden aan je motivatie en doelen die je wilt bereiken, jouw achtergrond (eerdere ervaringen in therapieën en/of groepen), je draagkracht op dit moment en tot slot vraag ik naar bijzonderheden op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en welbevinden.

Wil je je inschrijven? Klik dan op onderstaande knop. Download het formulier, vul het in en stuur het naar me toe via info@bellein.nl

“Het hoofd is snel en ongeduldig,
het lichaam is traag en heeft de tijd”

null