TRAINING CORE ESSENCE GEVORDERD

VERDIEP DE KENNIS OVER JEZELF

ONCE YOU KNOW.... YOU KNOW....

Over de jaartrainingen 

Bellein Academie biedt drie opeenvolgende jaartrainingen Core Essence aan.

Core Essence is ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een lichaamsgeoriënteerde psychotherapeutische manier.

Core Essence vindt een basis in de lichaamsgerichte stroming Core Energetica en is verrijkt met kennis uit de ontwikkelingspsychologie, de neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, ademtherapie en bewegingsleer.

De helderheid van karakterstructuren geven rust en maken ruimte voor vergeving

Core Essence gaat verder

We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Bij de jaartraining hebben we daar oog voor. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan waarbij je hart leidend is. Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en ligt de uitnodiging er om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. 

Met andere woorden: Core Essence gaat verder. Core Essence bied je de mogelijkheid aspecten van jezelf te ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Het verrijkt, het maakt vrij, het geeft ruimte. Je ervaart meer energie, meer levenslust, meer passie. Dit zal niet alleen zijn positieve weerslag hebben op jouw persoonlijke leven, maar ook op jouw werkend bestaan. Weten van waaruit je beweegt en verantwoording nemen voor je eigen functioneren, maakt dat je als werknemer een waardevolle bijdrage kunt leveren binnen de organisatie en binnen de maatschappij.

‘Doen waar je gelukkig van wordt’, lijkt bij velen vaak een devies geworden.

"Zijn bij mij is het beste wat mij ooit is overkomen"

Algemene informatie

Opbouw
Core Essence bestaat uit drie jaar, waarbij je kunt kiezen om je in te schrijven voor het geheel of je kiest ervoor om na ieder jaar opnieuw te beslissen of je door wilt naar het daarop volgende jaar. De keuze is aan jou en samen bekijken we of en hoe het past bij waar je op dat moment staat.

Jaar 1: Core Essence Basis (CEB)

Jaar 2: Core Essence Gevorderd (CEG)

Jaar 3: Core Essence Verdiepend (CEV)


Ervaringsoefeningen

Alle jaartrainingen bestaan grotendeels uit ervaringsoefeningen. Dat is overigens niet hetzelfde als regressiewerk, je werkt in het hier & nu.
Met de oefeningen ontdek je in de huidige tijdsgeest wat je nog onbewust in je meedraagt, wat jouw leven nog beïnvloedt. Door de theoretische concepten, die je na de oefeningen aangereikt krijgt, kun je de opgedane ervaringen in een nieuw perspectief plaatsen en wanneer gewenst andere keuzes maken. Nieuwe keuzes, jouw keuzes. Keuzes die passen bij wie je bent in het hier & nu.

Praktische informatie

Curriculum Core Essence Gevorderd

Na het basisjaar kun je ervoor kiezen verder te gaan met je ontwikkeling door de jaartraining voor gevorderden te volgen. In dit tweede jaar vind je ontdek je meer over jezelf in relatie tot jouw karakterstructuur. Je krijgt inzicht in welke karakterstructuur het meest in jou levend is, je verdiept jouw kennis over de drie lagen van bewustzijn die in jou aanwezig zijn en je leert je eigen energiehuishouding te monitoren en in balans te houden.

Ook tijdens dit jaar staat lichamelijk ervaren centraal en kun je jouw ontdekkingen plaatsen in een groter geheel door de psycho educatie die ieder weekend aangeboden wordt. Je gaat verder in het werken met oefeningen op het gebied van ademhaling, gronding, energiewerk, lichaamsbewustzijn, contact met jezelf en de ander, stemgebruik en het uiten van emoties.

Voorwaarden voor deelname

 • je hebt minimaal HBO-denkniveau
 • je beschikt over psychologisch inzicht
 • je hebt het vermogen tot zelfreflectie
 • je beseft dat je deelneemt aan een intensieve training waarbij je jouw eigen grenzen wilt verleggen, je realiseert je dat dit gepaard kan gaan met het doorwerken van moeilijke stukken in jezelf en neemt hier verantwoordelijkheid voor
 • je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en gedrag hierin
 • je blijft in contact met de opleiders
 • je bent in staat en bereid om vanuit empathie en compassie naar jouw eigen proces en naar die van de ander te kijken
 • je hebt respect voor de ander 
 • je volgt tijdens de jaartraining minimaal 5 sessies (bij voorkeur meer dan 5) bij een bij Bellein aangesloten lichaamsgerichte (psycho)therapeut
 • je hebt het eerste jaar van de training Core Essence (CEB) succesvol doorlopen

Praktische informatie

Core Essence Gevorderd (CEG) volg je als geheel en bestaat uit zes modules.

Iedere CEG module start op een vrijdag en duurt tot en met zondag namiddag.

 • Vrijdag 8.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 8.30 – 17.00 uur
 • Zondag 8.30 – 12.30 uur

Data seizoen 2022/2023


7 - 8 - 9 oktober 2022

11 - 12 - 13 november 2022

16 - 17 - 18 december 2022

 

3 - 4 - 5 maart 2023

21 - 22 - 23 april 2023

2 - 3 - 4 juni 2023


DEZE GROEP IS REEDS VOLTALLIG

Houd de website in de gaten voor nieuwe data in seizoen 2023/2024

Kosten

voor particulieren: € 3350,- 

voor bedrijven: € 4100,- excl btw

Meer informatie of kennismaken?

Als je eerst meer informatie wilt of kennis wilt maken met mij alvorens je aan te melden, dan kun je hier vrijblijvend een afspraak maken. Vul dit formulier in en ik neem contact met je op.
Je kunt natuurlijk ook bellen naar 06-53 51 55 45

Tijdens het oriënterende gesprek zullen we aandacht besteden aan je motivatie en doelen die je wilt bereiken, jouw achtergrond (eerdere ervaringen in therapieën en/of groepen), je draagkracht op dit moment en tot slot vraag ik naar bijzonderheden op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en welbevinden.

Wil je je inschrijven? Klik dan op onderstaande knop. Download het formulier, vul het in en stuur het naar me toe via info@bellein.nl