TRAINING CORE ESSENCE VERDIEPEND

VOLG DE DIEPTE IN JOU, ONDERZOEK DE KROCHTEN VAN JE ZIEL

DID YOU KNOW ?!

CORE ESSENCE IS LIBERATING, I AM ALIVE!

I AM.

Over de jaartrainingen 

Bellein Academie biedt drie opeenvolgende jaartrainingen Core Essence aan.

Core Essence is ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een lichaamsgeoriënteerde psychotherapeutische manier.

Core Essence vindt een basis in de lichaamsgerichte stroming Core Energetica en is verrijkt met kennis uit de ontwikkelingspsychologie, de neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, ademtherapie en bewegingsleer.

THEMA'S DIE VERDIEPEND WERKEN

Core Essence gaat verder

We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Bij de jaartraining hebben we daar oog voor. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan waarbij je hart leidend is. Naast dit alles word je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en ligt de uitnodiging er om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. 

Met andere woorden: Core Essence gaat verder. Core Essence bied je de mogelijkheid aspecten van jezelf te ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Het verrijkt, het maakt vrij, het geeft ruimte. Je ervaart meer energie, meer levenslust, meer passie. Dit zal niet alleen zijn positieve weerslag hebben op jouw persoonlijke leven, maar ook op jouw werkend bestaan. Weten van waaruit je beweegt en verantwoording nemen voor je eigen functioneren, maakt dat je als werknemer een waardevolle bijdrage kunt leveren binnen de organisatie en binnen de maatschappij.

‘Doen waar je gelukkig van wordt’, lijkt bij velen vaak een devies geworden.

"Bewegen van masker naar mijn ware ik, het is een ware ontdekkingsreis"

Algemene informatie

Opbouw
Core Essence bestaat uit drie jaar, waarbij je kunt kiezen om je in te schrijven voor het geheel of je kiest ervoor om na ieder jaar opnieuw te beslissen of je door wilt naar het daarop volgende jaar. De keuze is aan jou en samen bekijken we of en hoe het past bij waar je op dat moment staat.

Jaar 1: Core Essence Basis (CEB)

Jaar 2: Core Essence Gevorderd (CEG)

Jaar 3: Core Essence Verdiepend (CEV)


Ervaringsoefeningen

Alle jaartrainingen bestaan grotendeels uit ervaringsoefeningen. Dat is overigens niet hetzelfde als regressiewerk, je werkt in het hier & nu.
Met de oefeningen ontdek je in de huidige tijdsgeest wat je nog onbewust in je meedraagt, wat jouw leven nog beïnvloedt. Door de theoretische concepten, die je na de oefeningen aangereikt krijgt, kun je de opgedane ervaringen in een nieuw perspectief plaatsen en wanneer gewenst andere keuzes maken. Nieuwe keuzes, jouw keuzes. Keuzes die passen bij wie je bent in het hier & nu.

Praktische informatie

Curriculum Core Essence Verdiepend

In het derde jaar van de training Core Essence reik je uit naar diepere lagen die in jou verborgen liggen. Je hebt inmiddels veel geleerd over jezelf in de voorgaande twee jaren van de Core Essence training. Zo heb je jezelf opnieuw ontmoet in jouw eerste levensjaren. Je ontdekte welke overtuigingen en beslissingen je je eigen had gemaakt, je maakte kennis met Bertus die jou beschermde tegen pijn, angst en verdriet en je leerde jouw eigen gecreëerde blauwdruk kennen. Ook werd je je steeds bewuster van je favoriete masker en ontdekte je het bevrijdende in het erkennen jouw eigen duistere lower Self. En last but not least doorleefde je de karakterstructuren en leerde je welke structuren in jouw lichaam aanwezig zijn. Wat een reis! Een zielenreis waarbij alle emoties langs zijn gekomen, draagkracht is vergroot, zelfliefde is ontwikkeld en diepe vriendschappen zijn gevonden.

En dan is er nu een derde jaar! Wat valt er nog meer te ontdekken?

Het leven is een grote queeste die tot aan onze dood levend zal zijn. Elke levensfase biedt weer een vernieuwd perspectief, zoals Erik Erikson zo mooi in beeld heeft gebracht en wijsheid komt met de jaren. Je hoeft je in dit leven dus nooit te vervelen.

Voorwaarden voor deelname

 • je hebt minimaal HBO-denkniveau
 • je beschikt over psychologisch inzicht
 • je hebt het vermogen tot zelfreflectie
 • je beseft dat je deelneemt aan een intensieve training waarbij je jouw eigen grenzen wilt verleggen, je realiseert je dat dit gepaard kan gaan met het doorwerken van moeilijke stukken in jezelf en neemt hier verantwoordelijkheid voor
 • je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen ontwikkeling en gedrag hierin
 • je blijft in contact met de opleiders
 • je bent in staat en bereid om vanuit empathie en compassie naar jouw eigen proces en naar die van de ander te kijken
 • je hebt respect voor de ander 
 • je hebt het eerste (CEB) en tweede jaar (CEG) van de training Core Essence succesvol doorlopen

Praktische informatie

Core Essence Verdiepend (CEV) volg je als geheel en bestaat uit vijf modules.

Iedere CEV module bestaat uit twee dagen

 • Vrijdag 8.30 – 17.00 uur
 • Zaterdag 8.30 – 17.00 uur

Data seizoen 2023/2024

volgen in voorjaar 2023

Kosten

voor particulieren: € 2495,- 

voor bedrijven: € 3250,- excl btw

Meer informatie of kennismaken?

Als je eerst meer informatie wilt of kennis wilt maken met mij alvorens je aan te melden, dan kun je hier vrijblijvend een afspraak maken. Vul dit formulier in en ik neem contact met je op.
Je kunt natuurlijk ook bellen naar 06-53 51 55 45

Tijdens het oriënterende gesprek zullen we aandacht besteden aan je motivatie en doelen die je wilt bereiken, jouw achtergrond (eerdere ervaringen in therapieën en/of groepen), je draagkracht op dit moment en tot slot vraag ik naar bijzonderheden op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en welbevinden.

Wil je je inschrijven? Klik dan op onderstaande knop. Download het formulier, vul het in en stuur het naar me toe via info@bellein.nl