arrow_drop_up arrow_drop_down

Jaartrainingen Core Essence

Daag jezelf uit.

Verleg je grenzen en vergroot je comfortzone.

Beweeg je vrij door het leven.

De jaartrainingen Core Essence

Bellein Academy biedt de jaartrainingen Core Essence aan. Core Essence bestaat uit twee trainingsblokken, die ieder een jaar duurt. De training is ontwikkeld voor mensen die een intensief programma van persoonlijke ontwikkeling willen doormaken en daarbij een stuk theorie aangereikt willen krijgen waarbinnen ze hun ervaringen kunnen plaatsen. Voor mensen die belemmerende kindpatronen willen doorbreken en zich weer energiek door het leven willen bewegen.

Core Essence vindt zijn wortels in de lichaamsgeoriënteerde psycho-therapeutische stroming Core Energetica. De grondleggers van Core Energetica, John en Eva Pierakos, noemen Core Energetica niet zozeer een therapie als wel een evolutionair proces. Hoewel Core Energetica binnen de jaartrainingen Core Essence een centrale plek inneemt, krijgen ook de ontwikkelingspsychologie, de neurobiologie, ademtherapie en de bewegingsleer een sterke rol toebedeeld. 

"Als je eenmaal bent begonnen stop je nooit meer,

je blijft jezelf steeds verder ontwikkelen"

(John Pierakos)

Core Essence gaat verder

We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Bij de jaartraining hebben we daar oog voor. Zo wordt je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan waarbij je hart leidend is. Naast dit alles wordt je je op sociaal-maatschappelijk niveau meer bewust van je eigen gewoontes en patronen en ligt de uitnodiging er om nieuwe gewoontes te ontwikkelen. 

Met andere woorden: Core Essence gaat verder. Core Essence biedt je de mogelijkheid aspecten van jezelf te ontdekken waarvan je het bestaan niet wist. Het verrijkt, het maakt vrij, het geeft ruimte. Je ervaart meer energie, meer levenslust, meer passie. ‘Doen waar je gelukkig van wordt’, lijkt bij velen vaak een devies te worden.

Jaarprogramma Core Essence Basis

De training Core Essence bestaat uit twee blokken, die ieder een jaar duurt. Je bent niet verplicht beide blokken te volgen. Na het basisjaar kun je zelf besluiten meer verdieping in je proces te willen. 

Tijdens de jaartraining Core Essence krijg je theoretische concepten van Core Energetica aangereikt verrijkt met wetenschappelijke kennis vanuit de neurobiologie. Neurobiologische processen gerelateerd aan trauma en traumaverwerking. Je bent tijdens deze training dus niet alleen bezig met een verdieping van je persoonlijke ontwikkeling. Je doorloopt de fasen van de ontwikkelingspsychologie, je krijgt basistheorie in neurobiologische aspecten, je leert meer over ademhaling en over de bewegingsleer van je lichaam. Voor deelname aan het programma heb je psychologisch inzicht nodig en het vermogen tot zelfreflectie. De training is geschikt voor mensen met minimaal HBO-denkniveau. 


We onderscheiden de training Core Essence Basis (CEB) & de training Core Essence Gevorderd (CEG).


Core Essence Basis (CEB) komt elk jaar zeven weekenden van vrijdag tot en met zondagmiddag bij elkaar.

  • Vrijdag 9.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag 8.00 – 18.00 uur
  • Zondag 8.00 – 16.00 uur

Globaal dagprogramma CEB
Op vrijdagochtend openen we samen het weekend, waarna de les start. En op zaterdag- en zondagochtend beginnen we de dag met core gym.
Core Gym draagt bij aan de ontwikkeling van je lichaamsbewustzijn. Het helpt bij het bewust worden en/of het verlichten van blokkades in je lichaam. Hierdoor gaat jouw energie meer stromen en beleef je hoe het is om aanwezig te zijn in je lichaam. Na de Core Gym start de les waarin theorie en praktijk aan bod komen, je leest hier meer over de inhoud van de modules van CEB.

In de middag hebben we een ruime lunchtijd van 1,5 tot 2 uur. Je brengt je eigen lunch mee. Sommige deelnemers gaan even rusten, anderen gaan een stukje wandelen in het mooie natuurgebied van de Utrechtse Heuvelrug, weer anderen zijn samen en kletsen wat met elkaar. Het is maar net waar je zin in hebt. 's Middags vervolgt de les en dit duurt tot 18.00 uur. Op zondagmiddag maken we na de lunch ruimte voor nog onaangeraakte zaken die spelen, zodat je op een prettige manier het weekend kunt verlaten.


Core Essence Gevorderd (CEG) komt elk jaar zes weekenden van vrijdagochtend tot zaterdag 18.00 uur bij elkaar.

  • Vrijdag 8.00 – 18.00 uur
  • Zaterdag 8.00 – 18.00 uur

Modules Core Essence Basis

In het basisjaar van de training sta jij centraal met de vraag: wie ben ik?

We bieden een gevarieerd programma waarbij lichaamsgericht werken de essentie vormt. Dat betekent dat we basistheorie afwisselen met veel somatisch ervaren. We doen oefeningen op het gebied van ademhaling, gronding, energiewerk, lichaamsbewustzijn, contact met jezelf en de ander, stemgebruik en uiting van emoties. Je gaat op ontdekkingsreis in jezelf en beleeft je eigen energiestroming met de blokkades die er zijn. Je ontdekt welk masker je draagt en hoe sterk jouw verdedigingsmechanisme is. Je ervaart de kracht van je lagere zelf en het intense gevoel van je hogere zelf. Een prachtig avontuur in en met jezelf & met anderen. We maken ruimte om ervaringen te delen in de groep. Je geeft en ontvangt feedback, je reflecteert in stilte. En kun je jouw ervaring koppelen aan de beschikbare wetenschappelijk kennis.


In het basisjaar kennen we de volgende modules:

Module 1: Je somatisch emotionele zelf

Module 2: Je lichaamsbewustzijn als veilige haven

Module 3: Gehechtheidsrelaties

Module 4: De val uit het paradijs

Module 5: Rapprochement en je verborgen bewustzijn

Module 6: In vrijheid verbinden en persoonlijk leiderschap

Module 7: Intimiteit en seksualiteit


Lees hier het curriculum in vogelvlucht.

Data en locatie Core Essence Basis

Core Essence Basis

De training Core Essence Basis (CEB) duurt 1 jaar.
We komen bij elkaar van vrijdagochtend 9.00 uur tot zondagmiddag 16.00 uur.


Core Essence Basis

Dit komende jaar starten er twee groepen.

Groep 2A start op vrijdagochtend 9 oktober 2020 om 9.00 uur

Locatie: Dorpsstraat 26 in Doorn bij instituut Sansoma

Vervolgdata: zie 'Data' - DEZE GROEP IS REEDS VOL


Groep 2B start op vrijdagochtend 25 september 2020 om 9.00 uur

Locatie: Dorpsstraat 26 in Doorn bij instituut Sansoma

Vervolgdata: zie 'Data'


Prijs: 2875,- euro excl. btw

(betaling in termijnen kan in overleg)


DATA

Core Essence Basis 2020/2021 - GROEP 2A - DATA

9-10-11 oktober 2020

20-21-22 november 2020

29-30-31 januari 2021

5-6-7 maart 2021

16-17-18 april 2021

28-29-30 mei 2021

25-26-27 juni 2021


Core Essence Basis 2020/2021 - GROEP 2B - DATA

25-26-27 september 2020

30-31 oktober en 1 november 2020

18-19-20 december 2020

22-23-24 januari 2021

19-20-21 februari 2021

2-3-4 april 2021

21-22-23 mei 2021


Core Essence Basisjaar 2020/2021

De kosten voor deelname aan de jaartraining Core Essence Basis bedragen € 2875,- exclusief btw.


Het bedrag kan in overleg in termijnen worden betaald.

JA, ik doe mee en meld mij aan voor

de jaartraining Core Essence BASIS

Jaartraining Core Essence Gevorderd

Programma Core Essence Gevorderd

Na het basisjaar kun je ervoor kiezen een verdieping in je proces te maken door de jaartraining voor gevorderde te volgen. In het tweede jaar (Core Essence Gevorderd) vind je meer verdieping in jezelf en in de theorie van de karakterstructuren. Je krijgt meer theorie aangereikt over de drie lagen van bewustzijn en over basisprincipes uit de neurobiologie die gerelateerd zijn aan trauma en traumaverwerking. Ook tijdens dit jaar wisselen we theorie af met lichamelijk ervaren. We gaan verder in het werken met oefeningen op het gebied van ademhaling, gronding, energiewerk, lichaamsbewustzijn, contact met jezelf en de ander, stemgebruik en uiting van emoties. Je ontmoet gastdocenten die jou uitnodigen ervaringen op te doen binnen hun expertiseveld en die aanvullend kunnen zijn op jouw ontwikkeling.
 

Binnenkort lees je hier meer over het curriculum van deze jaartraining. Als je op de hoogte wilt blijven, kun je je hier inschrijven.


Core Essence Gevorderd

De training Core Essence gevorderd (CEG) duurt 1 jaar.
We komen bij elkaar van vrijdagochtend 8.00 uur tot zaterdagavond 18.00 uur.


Core Essence Gevorderd 

Start op vrijdagochtend 6 november 2020 om 8.00 uur

Locatie: Dorpsstraat 26 in Doorn bij instituut Sansoma

Vervolgdata: zie 'Data'


Prijs: 1975,- euro excl. btw

(betaling in termijnen kan in overleg)


DATA

Core Essence Gevorderd 2020/2021 - DATA

6 en 7 november 2020

4 en 5 december 2020

12 en 13 februari 2021

26 en 27 maart 2021

14 en 15 mei 2021

18 en 19 juni 2021

Core Essence Gevorderd 2020/2021

De kosten voor deelname aan de jaartraining Core Essence Gevorderd bedragen € 1975,- exclusief btw.


Het bedrag kan in overleg in termijnen worden betaald.

Meer informatie of kennismaken?

Als je eerst meer informatie wilt of kennis wilt maken met mij alvorens je aan te melden, dan kun je hier vrijblijvend een afspraak maken. Vul het formulier in en ik neem contact met je op. Je kunt natuurlijk ook bellen naar 06-53 51 55 45

Tijdens het ori├źnterende gesprek zullen we aandacht besteden aan je motivatie en doelen die je wilt bereiken, jouw achtergrond (eerdere ervaringen in therapie├źn en/of groepen), je draagkracht op dit moment en tot slot vraag ik naar bijzonderheden op het gebied van lichamelijke en geestelijke gezondheid en welbevinden.