Body, Mind and Energy

Over de integratie van lichaam, geest en ziel

Ontdek in deze tweedaagse workshop de stille verhalen van je lichaam en leer ze vanuit vrijheid en overgave te volgen

Bevroren energie

'Het kunnen terugkeren naar mezelf, het opnieuw contact kunnen maken met mijn lichaam en ziel voelt als een anker voor mij. Daar waar het als bevroren energie voelde, is het nu gaan stromen. Het geeft me grond onder mijn voeten en ik voel mezelf meer. Dat geeft vreugde en vertrouwen in mezelf en in het leven'.

Dat is een van de zinnen die Ruben schrijft in zijn verhaal nadat hij de workshop Body, Mind and Energy heeft afgerond. 

Het is geen tovenarij, het is simpelweg de natuur. Ook ik ben een onderdeel van de natuur. Ik ben niet alleen wat ik denk, ik heb een lichaam en dat heeft veel aandacht, warmte en liefde nodig. Het vertelt me eigenlijk altijd wat het nodig heeft. Alleen ik hoorde het niet. Wat ik heb geleerd is dat ik enkel hoef te luisteren en het te volgen’.

Ruben voelde zich vaak moe en somber. Het leven voelde vlak, er knaagde iets maar hij wist niet wat. Hij heeft een lieve partner en drie kinderen, maar toch was hij niet gelukkig, niet met zichzelf. Onzekerheid en het gevoel dat hij niets te bieden had domineerden zijn leven. Het kleurde de manier waarop hij de wereld beleefde.

'Core Essence heeft me geleerd mijn emoties in mijn lichaam te voelen, ze te herkennen en ze te uiten op een manier die bij mij past'.

Core Essence werkt!

Leer jezelf beter kennen

Voor iedereen die nieuwsgierig is naar zichzelf. 

Ontdek op welke manier jij contact hebt met je lichaam. Leer de basisemoties herkennen in je lijf.

Door echt te leren luisteren naar de boodschappen die je lichaam heeft, creëer je een roer in je Zijn. Het geeft richting in je leven. Bij het maken van keuzes zal je lichaam duidelijk zijn. Het is aan jouw hoofd om het te vertrouwen. Door de connectie met je lijf te versterken, is de behoefte aan controle en zekerheid minder nodig. Je voelt wat je wilt en dat vergroot je vertrouwen.

Jouw lichaam liegt niet.

Praktische informatie

De tweedaagse workshop bestaat uit drie onderdelen.

 • Body & Mind, beluister de stille verhalen van je lichaam

Exploratie naar lichaamsbewustzijn, contact, spanning en ontspanning. Over doen en zijn, over bondgenoten en verraders, over weerstand en overgave.
 

 • Mind & Body, dans het ritme van je hart en van je brein

Expressie van je innerlijke wereld. Over openen en sluiten, over watervallen en blauwe hemelen, over draaikolken en wegwijzersterren.

 • De Body-Mind, een innig verweven team waarin de liefde mag stromen 

Het verlangen naar je natuurlijke levensritme, kracht en vrijheid. Over teambuilding, over waarheid, echtheid en harmonie.

 • De workshop bestaat uit tweedagen. Elke workshop duurt van 10.00 tot 16.00 uur. Inloop vanaf 09.45 uur
 • De kosten voor deze tweedaagse workshop bedragen €325,-
 • Je kunt zelf een (yoga)matje, waterfles, warme sokken of sloffen en eventueel een kussentje en deken meenemen.
  Er is ook veel beschikbaar in de ruimte zelf
 • Mobiele telefoons worden in de ruimte zelf niet toegelaten. Ook niet in ‘stilte modus’.
 • Na aanmelding neem ik contact met je op
 • Bellen mag ook: 06 53 51 55 45

Vanwege de vele enthousiaste reacties en de interesse die er is voor de tweedaagse workshop Body, Mind & Energy, wordt in 2022 de serie wederom aangeboden. Houd de agenda op de website goed in de gaten!

Wil jij meedoen met de serie 

Body, Mind & Energy?

De workshops zijn open toegankelijk. Een mate van zelfreflectie is noodzakelijk.

Een greep uit de reacties van deelnemers die je voorgingen:

Heel heel heel erg spannend vond ik het. Moeilijk om het te laten gebeuren, maar ook heel blij en best een beetje trots dat ik het gedaan heb. Het heeft me geholpen weer iets dichter bij mijn gevoel te komen. Ik was met name gespannen voor het 'delen met anderen' en dat is me echt meegevallen. 

Marjolein en Annick weten een hele veilige sfeer te creëren, wat mij geholpen heeft om wat meer 'los te laten'. 

M uit Utrecht

Intense beleving. Gedragen door de groep. Weer een stapje dichterbij mijn echt zelf. Heel erg bedankt! ☺

Hilde, Gent, Belgie

Ik ben een beetje aan het nagenieten. Van de warmte en verbinding onderling, van mijn stramme armen (die me tonen dat ze nog leven), van de moed die ik had en die ik me toewenste tijdens het weekend. Ik kwam mijn beperkingen tegen en besef dat mijn lichaam eigenlijk gewoon gehoorzaamt aan hoe ik me voel. Het is gewillig en heel zeker bereid mij en mijn emoties -indien ik dit wil- beter of anders tot dienst te zijn. Mijn patronen of afweermechanismen mogen een beetje van plaats verschuiven of veranderen. Maar dit vraagt inderdaad werk en tijd.

M.S., Gent, België

Jullie hebben de workshop samen prachtig begeleid, een mooie organische flow in een veilige bubbel. Jullie doen dit met zoveel liefde en warmte… daar heb ik weinig woorden voor, des te meer een goed gevoel. Ik ben heel dankbaar dat ik deel van de groep mocht uitmaken! Daarnaast ben ik dankbaar voor de ruimte die ik kreeg om op een diepere laag te werken. Laagje per laagje dieper. Je lichaam onthult dingen pas als je er klaar voor bent en in de workshop kon ik écht voelen hoe diep mijn moeder verankerd is in mijn lichaam. Het duurt even en dan komt de waarheid naar buiten: ‘Ik sta op mijn benen en jij op die van jou. Ik val en ik sta weer op. En mijn angst neem ik onder mijn arm mee.’ Iedere keer weer sta ik weer versteld hoe core-energetics je dichter bij je waarheid en in je kracht brengt. Dat raakt me nog steeds diep.

K., Utrecht

Jullie aanpak is echt vanuit het hart en jullie benaderen elkeen op zo’n individuele manier. Het lijkt me toch niet makkelijk om zo goed en vlug de juiste woorden te vinden voor elk van ons om ons net die stap te laten zetten waar we aan toe zijn. Toch zijn jullie daar steeds in geslaagd en zag ik iedereen verlicht en met inzicht voor verdere actie naar huis gaan. 

HB, Gent, Belgie

Wat ik na vandaag vooral onthoud, is dat ons lichaam ons veel wil vertellen. Jullie geven ons de tools om hiernaar te leren luisteren en dit ook te durven. Daarnaast vormen jullie warmte en de steun van de groep een extra stimulans. 

Marian, Utrecht

In het begin was ik zoekende, vond ik het spannend. Naarmate de dag vorderde voelde ik mezelf in mijn lichaam zakken. Mijn hoofd werd stil en voor het eerst voelde ik mij! 

David, Doorn

De workshop is mooi, toegankelijk en de humor van Marjolein is aanstekelijk. Het brengt naast het uitdagende ook lichtheid. Dank!!!

Ben, Nijmegen