CORE ESSENCE

Maak kennis met Core Essence


Core Essence vindt zijn basis in de lichaamsgerichte psychotherapeutische stroming Core Energetica en is verrijkt met kennis uit de ontwikkelingspsychologie, de neurobiologie (waaronder de polyvagaal theorie), somatic experience, ademtherapie en bewegingsleer.


Core Essence is ontwikkeld voor mensen die een persoonlijke ontwikkeling willen doormaken op een psychosomatische manier.
Dat wil zeggen dat lichaam, geest en ziel als één worden beschouwd. De deelnemers leren zichzelf te benaderen vanuit deze eenheid en ontdekken daarmee de diepere waarheid in zichzelf. We kijken met een holistische blik naar de mens. Alles in het leven is met elkaar verweven. Zo word je uitgenodigd jezelf op een dieper fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau te leren kennen. Je ontdekt de kracht van je eigen wil, die kan worden ingegeven door hetzij je hoofd, hetzij je hart of een combinatie ervan waarbij je hart leidend is.


Met andere woorden: Core Essence reikt verder. Het reikt voorbij het masker, voorbij het ego. Core Essence raakt de essentie in jou. Core Essence bied je de mogelijkheid aspecten van jezelf te ontdekken waarvan je het bestaan niet wist.
Core Essence verrijkt, het maakt vrij, het geeft ruimte. Je ervaart meer energie, meer levenslust, meer creativiteit, meer passie.

‘Doen waar je gelukkig van wordt’, wordt bij velen vaak het devies.

Core Energetica in een notendop

Core Energetica is een therapeutische methode die gebaseerd is op uitgangspunten van Sigmund Freud, Carl Jung en Wilhelm Reich en is ontwikkeld door psychiater John Pierrakos.

Core Energetica vindt steeds verder een weg binnen het veld van de professionele hulpverlening, omdat Core Energetica effectief is, een dynamische aanpak kent en de mogelijkheid geeft inzichten direct te integreren in persoonlijke groei en positieve verandering in het dagelijks leven.

Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt. De kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen, die impulsen geeft tot groei en ontwikkeling als mens, vanuit de eigen waarheid. Het opnieuw openen van deze kern samen met het verwerven van inzicht in hoe patronen de kern kunnen afsluiten, is het doel van de Core Energetische methode. Binnen Core Energetica werken we niet alleen met het bevrijden van de kern door beweging en ademhalingsoefeningen, centraal in deze begeleidingsvorm staan de drie lagen van bewustzijn, het onbewuste en het contact maken met je eigen levenspad. 

Hoe kunnen wij je ondersteunen?

Vanuit praktijk Bellein bied ik individuele therapie, groepstherapie en ouder/kind therapie.Daarin Vaak werk ik samen met dierbare collega's.

Vanuit de Bellein Academie verzorg ik samen met mijn team workshops, cursussen en trainingen.
Klik op onderstaande button om het aanbod te bekijken.