Marjolein van Belle van Praktijk Bellein

Bekwaam jezelf verder als lichaamsgericht (psycho)therapeut

Volg (leer)supervisie bij praktijk Bellein

Find yourself who you are and get comfortable with it

Ontdek wie jij bent als therapeut

Iedere therapeut ontwikkelt in de eerste jaren na zijn opleiding zijn eigen identiteit.

Zo passeren vragen als ‘wie ben ik als therapeut? Wat drijft mij als therapeut? Wat zijn mijn sleutel-elementen voor mijn therapievorm?’ de revue.

Goede vragen, sterke vragen die een eerlijk antwoord verlangen. Antwoorden die je soms niet alleen vindt vanwege je blinde vlekken. Je hebt iemand nodig die het vak kent, die de ervaring heeft en die als professioneel supervisor beschikbaar voor je is.

Supervisie helpt je te groeien als professional

Vind vertrouwen in jezelf en

jouw werk als therapeut

Overdracht en tegenoverdracht

Een van de grootste en in mijn ogen belangrijkste aspecten van supervisie is ruimte maken voor de overdracht en tegenoverdracht die aanwezig is tussen therapeut en cliënt. Het vraagt een grote mate van zelfinzicht. Het vraagt om de bereidheid tot het open en eerlijk kijken naar wat er tijdens een sessie met cliënt in jou wordt aangeraakt. Je wordt als therapeut bevraagd op het bewust waarnemen wat het proces van de cliënt met jou als persoon doet. Om vervolgens jezelf de vraag te stellen wat je met deze tegenoverdracht gaat doen tijdens de sessie. Draagt het bij aan het proces van de cliënt om het in te brengen er mee te werken? Of is het tegenoverdracht waar jijzelf mee aan de slag moet in een supervisie sessie?

En dan is er nog het moment dat je tijdens een supervisie ontdekt dat er sprake was van tegenoverdracht waar je je niet bewust van was tijdens de sessie met de cliënt.

Er is zoveel te leren…. Elke dag weer.

Jouw perceptie zal alleen helder worden wanneer je in je ziel kijkt

Supervisie en leersupervisie

We starten met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Als we beiden het idee hebben dat we de supervisie met elkaar aan willen gaan, plannen we het supervisie traject passend bij jouw behoeften en wensen.


Zo kun je ervoor kiezen supervisie te volgen waarbij voornamelijk de nadruk ligt op jouw therapeutisch handelen waarbij overdracht en tegenoverdracht een centrale plek innemen. Je brengt vraagstukken in die je tegen bent gekomen tijdens een sessie met jouw cliënten.


Veel therapeuten in opleiding kiezen voor leersupervisie. Een dergelijk traject bestaat uit onder andere uit live sessies, video-opnames en besprekingen.

Onder live sessies wordt verstaan dat jij met een eigen cliënt werkt en waar de supervisor live aanwezig is. De supervisor neemt geen deel aan deze sessies, zal ook niet interrumperen maar enkel waarnemen. Na deze sessie volgt direct de supervisie sessie.


Je kunt er bij Bellein voor kiezen om individuele supervisie sessies te volgen. Een sessie duurt 60 minuten en kost €95,-. Wanneer je voor jouw opleiding met live sessies moet werken, dan plannen we sessies van 1,5 uur. Tijdens deze 1,5 uur kijk ik de eerste drie kwartier mee naar de sessie die jij verzorgt met jouw client en de laatste drie kwartier bespreken de gepleegde sessie in supervisie vorm na.

Aandachtspunten tijdens een supervisie sessie

  • Wat is het kernthema van de sessie?

  • Neemt de cliënt zijn verantwoordelijkheid door te participeren aan de sessie?

  • Ben jij als therapeut congruent, empathisch, accepterend en confronterend?

  • Is er sprake van objectieve en/of subjectieve overdracht en tegenoverdracht?

Kennis die leidt tot verandering heet wijsheid

null

SUPERvisie Traject Bellein

Vanuit Bellein is er een SUPERvisie traject te volgen!

Het is een unieke kans om op intensieve wijze jouw kennis, vaardigheden en ervaring op te bouwen. Zo verzorg je onder andere individuele sessies en assisteer je in groepen en jaartrainingen.


Inhoud van dit SUPERvisie traject:

  •  Live sessies. Onder supervisie begeleid je 10 individuele sessies met een cliënt. Direct na elke sessie volgt er een supervisie sessie
  •  Je verzorgt 5 sessies solo en neemt deze sessies op. Aan de hand van de video opnames krijg je supervisie met videofeedback
  •  Je assisteert in een therapiegroep (10 bijeenkomsten) waarbij je onder andere zorg draagt voor Core Gym, het energetisch bewaken van de groepsdynamiek en je begeleidt een aantal keer het proceswerk van een cliënt. Je doet dit in afstemming met de therapeut. Je bespreekt jouw ervaring met de therapeut en krijgt feedback van hem/haar
  •  Je werkt als junior assistent in de jaartraining van de Bellein Academie, waarbij je onder andere zorg draagt voor Core Gym en het energetisch bewaken van de groepsdynamiek. Daarnaast begeleid je, in afstemming met de senior assistent en/of docent, het welzijn van de deelnemers . Je wordt door de senior assistent en docent begeleid en krijgt feedback
  •  Je neemt deel aan de lopende intervisiegroep van de Bellein Academie


Dit SUPERvisie traject is per seizoen beschikbaar voor uiterlijk 3 personen.
Een seizoen loopt van september t/m juli.

Some small content boxes

Het SUPERvisie traject is bij uitstek geschikt voor therapeuten in opleiding. 

Voor beginnend therapeuten kun je voor het SUPERvisie traject kiezen (bullet 1 t/m 5) of voor een aangepast traject bestaande uit bullet 3 t/m 5 aangevuld met 10 supervisie sessies al dan niet live.

Het traject duurt een seizoen, waarbij je de mogelijkheid hebt in overleg het traject te verlengen met een tweede jaar.

Dit SUPERvisie traject heeft per jaar plek voor 3 personen. Het is een unieke kans om op intensieve wijze jouw kennis, vaardigheden en ervaring op te bouwen.

De kosten voor het SUPERvisie traject voor therapeuten in opleiding bedragen €2340,- en kun je in 12 termijnen voldoen. Dat is €195 per maand.


De kosten voor het traject voor beginnend therapeuten bedragen € 1800,- en je kunt het in 12 termijnen voldoen. Dat is €150 per maand.

Mijn naam is Marjolein van Belle, ik begeleid je graag

Sinds 2013 ben ik werkzaam binnen de lichaamsgerichte psychotherapie en verzorg ik vanuit mijn eigen
praktijk Bellein individuele sessies, groepssessies en ouder/kind sessies. Ik ben geschoold binnen de Core Energetica en heb mijn certificaat tot OKI-B behandelaar behaald. Tijdens mijn specialisatiejaar heb ik mij bekwaamd in het werken met dissociatief gedrag en complexe ptss. In mijn praktijk begeleid ik veel mensen met ontwikkelingstrauma. 

Bovenstaande in combinatie met mijn universitaire opleiding pedagogische wetenschappen en studie opleidingskunde maken dat ik altijd weer met veel plezier supervisanten begeleid in hun verdere groei naar professionaliteit. Ik sta bij de beroepsvereniging SBLP geregistreerd als supervisor.

Behoefte aan verdere professionalisering?

Neem dan contact met me op.
Samen kijken we naar welk supervisie traject jou het beste kan
ondersteunen in jouw verdere groei en professionaliteit.