John en Eva PierrakosJohn en eva pierrakos


John Pierrakos (1921-2001) is de grondlegger van Core Energetica. Voordat Core Energetica het licht zag, werkte John samen met Alexander Lowen (1910-2008), een leerling van Wilhelm Reich. Alexander en John ontwikkelde samen bio-energetica. Een begeleidingsvorm waarin de stroming van de levensenergie centraal staat. Door middel van lichaamsoefeningen en ademhalingstechnieken laat je de spanningen in spieren en bindweefsel los. Na het loslaten komt je oorspronkelijke (levens)energiestroom weer op gang. Hierdoor kun je je energieker voelen en meer plezier en passie ervaren in je leven. Voor John ontbrak er nog iets aan de vorm bio-energetica en na het ontmoeten van Eva, zij werd later zijn vrouw, ontdekte hij dat hij de ziel wilde toevoegen aan deze vorm. Een mens bestaat volgens hem uit lichaam, geest EN ziel. Core Energetica wordt geboren. Core betekent 'kern' ofwel 'ziel'.

Core Energetica in een notendop

Core Energetica is een therapeutische methode die gebaseerd is op uitgangspunten van Sigmund Freud, Carl Jung en Wilhelm Reich en is, zoals gezegd, ontwikkeld door psychiater John Pierrakos.

Core Energetica vindt steeds verder een weg binnen het veld van de professionele hulpverlening, omdat Core Energetica effectief is, een dynamische aanpak kent en de mogelijkheid geeft inzichten direct te integreren in persoonlijke groei en positieve verandering in het dagelijks leven.

Core Energetica neemt de gezonde, creatieve en spirituele kern van elk mens als uitgangspunt. De kern van waaruit levensenergie, liefde en plezier stromen, die impulsen geeft tot groei en ontwikkeling als mens, vanuit de eigen waarheid. Het opnieuw openen van deze kern samen met het verwerven van inzicht in hoe patronen de kern kunnen afsluiten, is het doel van de Core Energetische methode. Binnen Core Energetica werken we niet alleen met het bevrijden van de kern door beweging en ademhalingsoefeningen, centraal in deze begeleidingsvorm staan de drie lagen van bewustzijn, het onbewuste en het contact maken met je eigen levenspad. 

Meer weten?

Bekijk onderstaand video's over Core Energetica

Hoe kunnen wij je ondersteunen?

Wij geven diverse workshops, cursussen, trainingen, coaching en retraites.
Klik op onderstaande button om ons aanbod te bekijken.