Lisa deelt over haar ervaring met Core Energetica

Lisa deelt over haar ervaring met Core Energetica

‘Ik was 28 jaar oud en vol op zoek naar mezelf en mijn plek in de wereld’.

Mijn moeder is overleden aan kanker. Ik was 28 jaar oud en vol op zoek naar mezelf en mijn plek in de wereld. Haar overlijden haalde letterlijk de grond weg onder mijn voeten. Nergens kon of wilde ik meer heen. Wat mij toentertijd op de been hield was yoga. Dus belande ik in India. En via India in een spirituele community in Duitsland. Daar verbleef ik 1,5 jaar en hervond mijzelf. Kreeg weer zin in het leven.

Ik keerde terug naar Nederland, wetende dat ik nog ‘wankel’ was. Iemand uit de community raadde mij aan ‘bonding therapie’ te gaan doen en zo kwam ik bij Marjolein van Belle terecht die ‘Core energetica’ geeft. Ze werkt met jou via het lichaam om oude wonden te helen. De vrouw uit de community had mij verteld dat de therapeut op gegeven moment op je komt liggen, zodat je de binding voelt en ervaart die je misschien vroeger in je babytijd gemist hebt. Dus voorbereid op mogelijk dit scenario stapte ik binnen in Marjoleins praktijkruimte.

‘Oh, was maakte mijn hart een sprongetje! Ik was niet alleen’.

Nou Marjolein is iemand die op beide benen staat, dat zag ik gelijk. Maar naast dat ze stevig staat, was ze ook zacht, en helder in haar bewoordingen. Mijn ogen dwaalden af en zagen een boekenkast vol met de meest interessante boeken. Tijdens de intake vroeg ze of ze een bodyscan mocht doen. Ze stond op een aantal meter afstand en nam mij waar. Wat ze precies zei herinner ik me niet meer, maar ze wist waar ik stond en wat ik nodig had. Oh, was maakte mijn hart een sprongetje! Ik was niet alleen. Ik hoefde het niet alleen te doen. Ik had iemand gevonden die me begreep, die me kon helpen, écht kon helpen. Ik ging naar huis vol met hoop en vertrouwen.

‘Ik leerde mijn lichaam aan te voelen, te volgen en ‘te laten spreken’.

De sessies die daarop volgden doken we in mijn lichaam. Ik leerde mijn lichaam aan te voelen, te volgen en ‘te laten spreken’. Zo ontdekte ik wat er werkelijk speelde. Wat zo lang was weggestopt en eigenlijk alleen maar gezien wilde worden. Diep verdriet, boosheid en uiteindelijk ook angst kwam naar boven.

Ik herinner me een sessie waarbij we beide op de grond lagen. Zij aan de ene kant van de ruimte, ik aan de andere kant. Afgewend van haar, net of ze niet bestond. Gedurende de sessie maakte ik contact met de emoties in mij en liet die er zijn. De sessie vorderde en we maakten oogcontact met elkaar, nog steeds ver van elkaar verwijderd. Een diepe pijn, een diep verdriet rees op. Het kwam op als golven en ik kon het er laten zijn. Toen de golven minder werden, zocht ik toenadering en kroop iets dichterbij. Elke toenadering weer nieuwe emoties oproepend. Maar dit keer in verbinding. Marjolein was op dat moment mijn moeder en was daar voor mij. Ze hield me vast en ik kon mij laten gaan. Zoveel pijn, zoveel verdriet, maar gedragen. Ik voelde mij geborgen zoals in mijn moeders armen. En wat had ik dit gemist en hiernaar verlangd! Ik hoefde mij niet groot te houden, maar kon er gewoon zijn, zoals ik was en voelen dat het goed was. Aan het einde van de sessie voelde ik mijn voeten stevig op de grond. Ik leek wel zwaarder. Marjolein liet mij in een spiegel kijken: Ik keek heel anders uit mijn ogen. “Lisa” zei ze, “Dit is nu waar je werkelijk bent”. Het was alsof de ‘ik-kan-het-allemaal-wel-aan’ façade eraf was. Ik keek in zachte, kwetsbare ogen. Ik was meer in contact met mijzelf dan ik in lange tijd geweest was.

Wil je weten of Core Energetica ook iets voor jou is? Maak dan vrijblijvend een afspraak. Je bent van harte welkom. Mail naar marjolein@bellein.nl

Over de schrijver
Reactie plaatsen