Praktijk Bellein

Praktijk Bellein biedt lichaamsgerichte psychotherapie en traumatherapie aan. 

Core Essence staat hierbij centraal.

Je bent geen patiënt, je bent iemand die de moed heeft niet op te geven en nieuwsgierig te zijn naar dat wat er in de diepte verscholen ligt.

Mijn naam is Marjolein van Belle

Eigenaar van Praktijk Bellein en de Bellein Academie

Ik ben werkzaam binnen de lichaamsgerichte psychotherapie en lichaamsgeoriënteerde traumatherapie. Tijdens de sessies verweef ik psycho educatie, emotionele én lichaamgerichte interventies met elkaar om jou zo optimaal mogelijk te begeleiden. Het is begeleiding waarin aandacht is voor jouw binnenwereld, beleefd door jouw lichaam.

Principes als de drie lagen van bewustzijn, het werken met levensenergie, ademhalings- en bewegingstherapie, systemisch werken, somatic experience, diep persoonlijke interactie en neurobiologie (onder andere polyvagaal werken) komen bij mijn manier van werken aan bod. Samen werken we aan herstel van de innerlijke balans en het hervinden van jouw levensenergie.
Mijn manier van werken voeg ik samen onder de naam Core Essence.

‘Core Essence raakt de essentie van Jouw Zijn.

Jouw lichaam is de weg naar binnen’.

null

Core Essence vergroot je bewustzijn over jezelf en de wereld om je heen. Je leert jouw eigen oordelen, overtuigingen, patronen en blokkades kennen. Ook die delen die in jouw duisternis verscholen liggen. Je leert welke emoties voor jou moeilijk zijn te doorvoelen en te uiten. Hiervoor is naast moed en eerlijkheid ook compassie nodig. Moed om de duistere kanten in jezelf aan te kijken, eerlijkheid om jouw waarheid te vinden en compassie voor jezelf om te verzachten en de liefde in en voor jezelf te laten stromen. 


‘Heling vindt alleen plaats, wanneer je besluit
van je essentiële zelf te gaan houden’.


Het kennen van jouw waarheid, gelegen in jouw lichaam, zorgt ervoor dat je de kracht van kwetsbaarheid kunt voelen. Zijn wie je in essentie bent geeft vrijheid, passie, creativiteit en levensenergie. 

Samenwerkingen

Praktijk Bellein is gelegen in Cothen, een klein dorp op de Utrechtse Heuvelrug.
Daar werk ik met met jongvolwassenen, volwassenen en ouders & kinderen.
Vanuit mijn praktijk verzorg ik individuele sessies, groepssessies, ouder-kind therapie en intervisie.
Vanuit mijn academie verzorg ik workshops, cursussen en (jaar)trainingen. 

Binnen mijn netwerk werk ik met veel collega's samen. Daar waar nodig adviseer ik en verwijs ik door, zodat jij de beste
ondersteuning krijgt die bij jou past. Uiteraard beslis jij altijd zelf in wat je wilt.

Hoe kan ik je ondersteunen?

Ik verzorg diverse workshops, cursussen, trainingen, coaching en retraites. Daarin werk ik vaak samen met dierbare collega's.
Klik op onderstaande button om het aanbod te bekijken.

arrow_drop_up arrow_drop_down