Ontdek jouw energyflow, vraag een Body Reading aan

Ontdek jouw energyflow, vraag een Body Reading aan

Levensenergie

Via een Body Reading kun je meer te weten komen over de stroming van je eigen levensenergie. Wij mensen bestaan uit energie, we ontvangen energie en geven energie. Niet alleen wij mensen, maar ook dieren en planten enzovoorts. De energie die wij ontvangen stroomt door ons lichaam, iets waar we ons nauwelijks nog bewust van zijn. We zijn er sterk van vervreemd en voelen vaak niet eens meer de energie door ons lijf stromen. Energie zet niet ons lichaam letterlijk in beweging en het brengt ons in vervoering. Energie stelt onze emoties in werking.

 Yin en Yang

Binnen de Traditionele Chinese Geneeswijze (TCG) maakt men al eeuwenlang gebruik van energie. Zij zien de mens als een geheel en gaat ervan uit dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn. Zij geloven dat lichamelijke klachten voort kunnen komen uit psychische problemen of onverwerkte emoties (psychosomatische klachten), en omgekeerd kunnen psychische klachten voortkomen uit lichamelijk disfunctioneren (somato-psychische klachten). De TCG heeft het taoisme centraal staan, waarbinnen de theorie van Yin/Yang zijn plek heeft. Yin is het donkere, passieve, materiële, interne, dalende. Terwijl yang dynamisch, extern, opwaarts, vluchtiger is. Yin en Yang zijn elkaar antagonisten, elkaars tegengestelden, zoals de dag niet zonder nacht kan en het wit niet zonder het zwart. Het een bestaat altijd in het ander, ze kunnen niet zonder elkaar en ze altijd met elkaar in beweging. Zoals ook de natuur altijd in beweging is, dus ook in ons menszijn.

 Core Energetica

De stroming Core Energetica werkt ook vanuit het holistische gedachtengoed. Core Energetica werkt met lichaam, geest en energie tezamen. Core Energetica richt zich altijd op de kernkwaliteiten van de mens. Het stelt dat elk mens van nature goed is en een liefdevol hart heeft. Maar het hart kent ook pijn en teleurstelling. Iedereen maakt dat mee, er zijn geen uitzonderingen. Al vanaf de geboorte hebben we geleerd ons hart tegen negatieve gevoelens te beschermen. We brengen als het ware een pantser aan met spierspanningen en chronische spiercontracties als gevolg. De lichaamsenergie die normaal gesproken vrij stroomt, raakt geblokkeerd. Core Energetica noemt dit energieblokkades.

Energieblokkades hebben een verregaande vervreemding van onszelf tot gevolg. We raken het contact kwijt met onze natuurlijke plaats in de wereld: onze gronding. Als we geen contact meer met onze gronding hebben, dan gaat dat ten koste van ons zelfvertrouwen, het kennen van ons ware identiteit en het kennen van onze (kern)kwaliteiten. Energieblokkades vormen een grote rem op onze levenslust, potentie, creativiteit en onze expressie. Het beïnvloedt ons dagelijkse functioneren, de kwaliteit van onze relaties, vriendschappen, werk en hobby’s. Core Energetische bodyreading en sessies maken ons bewust van deze energieblokkades en zijn erop gericht onze potentie en levensenergie te hervinden.

 Ons lichaam als landkaart

Ons lichaam is als het ware een landkaart. De energieblokkades die we hebben, zijn terug te vinden in onze energievelden van onze aura en letterlijk in ons lichaam zelf. Met andere woorden: in ons lichaam en lichaamsenergie zien we onze gevoelens, emoties, gedachten en overtuigingen over onszelf en de ander uitgedrukt.

Zo kan

  • verborgen boosheid gaat schuil in de schouder- en nekpartij, waardoor we nogal eens last kunnen hebben hoofdpijn.
  • een oppervlakkige ademhaling in het borstgebied kan duiden op het niet toelaten van angst en verdriet.
  • overstrekte knieën blokkeren de energiestroom in het lichaam wat ervoor zorgt dat je minder gevoel toestaat dan feitelijk mogelijk is.

 Body Reading

Tijdens een Body Reading voel en lees ik jouw energie en lichaam. Het geeft mij inzicht in de wijze waarop jouw lichaam is vormgegeven en hoe jouw energiestroom verloopt. Ik maak kennis met je lichaam en jouw energiestroom. Ik ontmoet jouw core kwaliteiten en jouw verlangens in het leven. Ik vertel je waar de energie zich bevindt, hoe het stroomt, waar het blokkeert en de mate waarin. Met deze body reading herontdek jij delen van jezelf. Er zullen aspecten bij zitten die je altijd al geweten hebt, maar vergeten was. En er zullen ontdekkingen zijn die diep in je onbewuste verborgen liggen, deze laatste groep zal tijdens sessies steeds duidelijker naar voren komen. Een BodyReading is een eerste stap in verdere bewustwording van het contact met je eigen lichaam en emoties, met je innerlijke overtuigingen en angsten, met je hartenkracht en wilskracht, met jouw Core Kwaliteiten.

Wil jij ook een Body Reading meemaken of wil je het een dierbare kado geven?

Vraag het aan via bellein.nl/body-reading 

Over de schrijver
Gerard
Door

Gerard

op 08 May 2017

Ik had niet verwacht dat er nog zoveel te ontdekken was.

Neal Voorstede
Door

Neal Voorstede

op 08 May 2017

Het lichaam weet meer dan mijn hoofd kan onthouden. Bizar om te ervaren hoe het werkelijk met mijn energie is. Ik doe blijkbaar meer op wilskracht dan goed voor me is. Dank Marjolein voor deze ervaring, we gaan door met ontdekken!

Marjolein
Door

Marjolein

op 08 May 2017

Ik ben blij dat te 'horen' Neal! Je weet: je lichaam liegt nooit en weet als geen ander wat het nodig heeft. Nu ons hoofd nog. Ik zie je graag volgende week.

Margreet
Door

Margreet

op 11 May 2017

Dat je zelfs dingen kunt terugzien in je voeten verbaasde me zo.

Reactie plaatsen