THEMAWEEKEND ROUW & LIEFDE

Rouwverwerking via lichaam, geest en ziel

Rouw & Liefde, zo onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Rouw zwaar, koud en donker.

Liefde licht, warm en levendig.

Twee uitersten die niet zonder elkaar bestaan.

De kunst is om rouw toe te laten in je hart.

Themaweekend Rouw & Liefde

Ook in 2019 bieden Leonie van der Zon en ik weer samen de prachtige drieluik Rouw & Liefde aan. Tijdens deze drie (niet aaneengesloten) dagen maak je ruimte voor het verwerken van de rouw die je in je draagt. Door te praten en je (opnieuw) te verbinden met de ander. Door te begrijpen wat er met je gebeurt als je herinneringen ophaalt en ze een plek geeft. En door het lichaam de kans te geven ervaringen op te doen die op een diep en intuïtief niveau je lichaam, geest en ziel kunnen zuiveren en helen. 

Vele soorten rouw

Er zijn vele soorten rouw. De meest bekende is rouw door dood. Maar ook zonder overlijden kan er rouw zijn. Rouw om het verlies van contact, rouw om het verlies van een gezond lichaam door ziekte of een ongeval, rouw om het verlies van een (intieme) relatie, rouw om het verlies van je ongeboren kind, rouw om het verlies van je baan of toekomstperspectief. Zoveel verschillende soorten en bij allen gaat het over een verandering in je leven zoals deze tot nu toe geweest is. Er is heimwee om dat wat was, niet meer is en nooit meer komen zal.

De liefde is het, wat ons er uiteindelijk doorheen zal slepen. De liefde die je voelde voor dát wat je verloren bent. De liefde voor jezelf. Het is geen makkelijke weg, maar het kan wel. Er kan ruimte komen voor dankbaarheid voor alle mooie jaren die je samen hebt doorgebracht, dankbaarheid voor de fijne jaren met je collega’s, je werk of kinderen. Dankbaarheid voor het feit dat je het overleefd hebt, al dan niet met een blijvende beperking. Het gaat erover dat er weer ruimte komt om verder te gaan, dat de pijn en het verdriet een plek krijgen in je hart. Dat je het verlies leert dragen, zodat je het leven dat nog voor je ligt weer kunt omarmen.

Naar de pijn toe

Je hebt rust en stilte nodig om rouw echt toe te kunnen laten in je lijf, in je hart, in je leven. Pas dan kom je in contact met de werkelijke pijn en verdriet die ermee verbonden zijn. De pijn in je hart en in je ziel, het kan voelen als een open wond.

We zijn als mens gewend om van de pijn af te keren. Het strijden tegen pijn en het ontkennen ervan maakt je doodmoe en gevoelloos. Toegeven aan echt rouwen bereik je vaak pas als je zo moegestreden bent dat je het gevoel hebt erbij neer te vallen en nooit meer op te staan. Alsof je benen het begeven. Je wilt opgeven, wegkruipen en nooit meer naar het daglicht toe. Het vraagt dan ook veel moed en innerlijke kracht om je over te geven aan al die pijn en verdriet. Om het rouwen er te laten zijn in al zijn rauwheid. Om je te laten vallen, de pijn te doorleven en het te leren dragen. 

Het verdwijnt nooit, maar kan wel draagzamer worden.

Praktische informatie

Het themaweekend ‘Rouw & Liefde' is bedoeld voor een ieder die een rouwproces doormaakt, heeft doorgemaakt of zich persoonlijk of beroepsmatig aangetrokken voelt tot dit thema. Het betreft een weekend waarbij we samenkomen en aandacht en ruimte geven voor elkaar. We delen en doorvoelen samen de persoonlijke ervaringen. Er is ruimte voor hoe je lichaam zich hierin (mee)beweegt en hoe je bewustzijn hierin je verder kan helpen. Jij bepaalt ten alle tijden wat en hoeveel je wilt delen, soms is enkel luisteren al voldoende voor iemand.

Op 28 april, 12 mei en 16 mei 2019 bieden we deze drieluik aan. We komen samen bij instituut Sansoma, gelegen aan de Dorpsstraat 26 in Doorn. De eerste en tweede dag starten om 10.30 uur  en eindigt om 13.00 uur. De laatste dag starten we om 10.30 en sluiten we samen af om 16.30 uur.

De kosten voor deze drieluik bedragen € 295,- exclusief btw.

Wil jij meedoen aan dit themaweekend?

Marjolein en Leonie zijn professionele lichaamsgerichte therapeuten Core Energetica. Beiden hebben gestudeerd aan het Nederlands Instituut voor Core Energetica (NICE).  Ze begeleiden de groep vanuit de wijsheid van het lichaam en het innerlijk verlangen van iedere deelnemer. Hun benadering is gebaseerd op rust, liefde en respect voor de ander. 

Bekijk het volledige aanbod aan thema-weekenden