Maartjes' ontdekkingsreis met Core Energetica

Maartjes' ontdekkingsreis met Core Energetica

“Het volledige uur is zij met al haar aandacht en energie bij mij”

 

Ik ben een vrouw van 43 jaar oud. Sinds mijn twintigste heb ik chronische hoofdpijn. Ook heb ik sinds mijn 15de vaak last gehad van angsten en een enorme zelfafwijzing. Zowel regulier als alternatief ben ik op zoek gegaan naar hulp. Healing, reading, acupunctuur, osteopathie, manuele therapie, ceasartherapie, rebirthing, fysiotherapie, revalidatieprogramma in het revalidatiecentrum, verschillende gesprekstherapieën bij zowel psycholoog als psychiater enzovoorts. Een jaar geleden kreeg ik last van benauwdheidsaanvallen en hartkloppingen. Dat was voor mij de reden om nu een lichaamsgerichte therapeut te zoeken. Eigenlijk sprak die vorm van therapie mij al langere tijd aan, maar ik ben moeder van 3 kinderen en wilde met de therapie wachten tot de jongste boven de 10 is. Door de acute klachten twee jaar geleden ging ik dus toch nu al op zoek en ben ik via via bij Marjolein terecht gekomen.

In het begin ging ik wekelijks naar de sessies. Dat voelde goed, ik kon Marjolein beter leren kennen en ontdekken of ik haar wel of niet wilde vertrouwen. We bouwden samen een band op en inmiddels ga ik een keer in de twee weken naar Marjolein.

 

De sessies

Sinds de allereerste ontmoeting voel ik mij zeer welkom en kan ik geen enkele afwijzing van haar naar mij vinden (en daar let ik enorm op!). De sessie duurt 1 uur en wordt goed gebruikt. Het volledige uur is zij met al haar aandacht en energie bij mij. Zij weet precies die dingen te zeggen en aan te bieden die ik nu goed kan gebruiken om weer een stapje in mijn ontwikkeling te zetten. Ik wil graag met 10 stappen tegelijk vooruitgaan maar Marjolein is erg zorgvuldig en houdt goed in de gaten waar ik werkelijk sta en geeft mij dit ook terug.

 

“Ik mag ‘nee’ zeggen tegen anderen en mijn grens goed aangeven”

 

De sessies verschillen van elkaar maar allen helpen mij om meer in mijn lichaam te komen. Ik merk dat ik ook buiten de sessies meer in mijn lichaam aanwezig ben en verschillende dingen bij de hand heb om mijn zelfafwijzing steeds opnieuw beetje bij beetje te tackelen. Wat mij hier goed bij helpt is wat Marjolein mij uitlegt over verantwoordelijkheid nemen. Ik ben verantwoordelijk voor mijn 50% in contact met anderen. En ik mag ‘nee’ zeggen tegen anderen en mijn grens goed aangeven. Ik ben mij nu nog veel bewuster geworden van het feit dat ik echt de enige ben die mijzelf een ‘ja’ kan geven waar ik echt door kan gaan ontspannen, leven en gelukkig kan zijn. Ik moet dat zelf doen. Marjolein helpt mij hier mee.

 

Rollen en gedragingen

Ook het inzicht in de verschillende rollen die ik ‘speel’ om te overleven maken dat ik eerder doorheb wanneer ik in zo’n rol zit of wanneer ik puur mijzelf durf te zijn en meer aan het leven ben in plaats van vooral overleven. Wat voor mij goed werkt is in de sessies bezig zijn met woede. In mijn nek, die al heel lang vastzit, zit veel woede opgeslagen. Het is heel spannend om die door middel van oefeningen in de sessies te voelen en te uiten. Ik heb mij bij een therapeut nog nooit zo veilig gevoeld als nu bij Marjolein. Bij haar durf ik te laten zien wie ik nu ben en waar ik nu ben. Het is voor mij spannend en een grote stap om bij mijn woede te komen. Waar nodig, doet zij met mij mee tijdens een oefening waardoor ik verder durf te gaan. Bijvoorbeeld bij het meppen op een kussen of het trappen op een matras maak ik samen met haar geluid. Dat werkt heel bevrijdend. Verder werken we met ademhalingsoefeningen en word ik mij bewuster van waar mijn energie nog erg geblokkeerd is en zijn wij aan het werk om het ook daar beter te laten stromen.

 

“Ik heb voor het eerst het gevoel dat ik daadwerkelijk veel aan elke sessie heb”

 

Core Energetica en Marjolein

Marjolein staat naast mij en niet boven mij tijdens de sessies en ik merk dat zij mij begeleidt vanuit diepe ervaring en helder inzicht in wat er nodig is en in wat er tijdens de sessie gebeurt. Dat zij eenzelfde weg zelf ook gegaan is helpt mij om ook de minder mooie kanten van mijzelf in de sessies te durven ontdekken en te laten zien. Na bij veel verschillende therapeuten te hebben gelopen omdat ik klachten had heb ik nu, bij haar, voor het eerst het gevoel dat ik ook daadwerkelijk veel aan elke sessie heb. Niet dat ik aan voorgaande therapeuten niets gehad heb, overal heb ik wel iets van geleerd, maar lang niet alle sessies en ook niet zo diepgaand. Ik voel mij dankbaar dat Marjolein mij begeleidt bij de stappen die ik aan het zetten ben en ik kan haar van harte aanbevelen!

 

Wil je meer praktijkverhalen over Core Energetica en praktijk Bellein lezen? Klik dan HIER.

Over de schrijver
Heleen
Door

Heleen

op 17 Nov 2017

wat een mooie ervaring en heel herkenbaar :-)

Reactie plaatsen