Mascha vertelt over Core Energetica

Mascha vertelt over Core Energetica

‘Met mij?? Ehh…ik ga gewoon door!’

Anderhalf jaar geleden kwam ik voor het eerst bij Marjolein. Ik was op Marjolein gewezen door een kindertherapeut van mijn zoontje. Die vroeg een keer “hoe gaat het eigenlijk met jou?” “Met mij?? Ehh…ik ga gewoon door!” hoorde ik mezelf zeggen. Ik had eigenlijk geen idee hoe ik me voelde.

En dat is precies waar Marjolein mij mee geholpen heeft; Uit mijn hoofd, en in mijn lijf komen. Ik had nooit van core energetica gehoord en ik vond het allemaal erg spannend. Ik was vooral bang dat ik helemaal zou veranderen en misschien wel een ‘rare softie’ zou worden. Of dat ik met vrienden of familie zou moeten gaan praten over dingen die zich vroeger hebben af gespeeld, daar had ik allemaal geen zin in.

 

‘Ik was bang een rare softie te worden’

 

Ik heb deze dingen gelijk in de eerste kennismaking met Marjolein besproken en ze heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik nodig had om aan het werk te gaan met mezelf. Core Energetica sessies kunnen best heel heftig zijn, er kunnen allerlei gevoelens boven komen waarvan je het bestaan niet af wist, maar Marjolein begeleidt alles goed, ik heb me geen moment onveilig gevoeld. En elke sessie wordt goed afgerond, zodat je nooit ‘in de war’ de deur uitgaat.

 

‘Mijn default is dat ik alles wil snappen en het liefst onder controle wil hebben’

 

Core Energetica is voor mij een hele mooie manier om dichter bij mijn gevoel te komen. Mijn default is dat ik alles wil snappen en het liefst onder controle wil hebben. Doordat ik in de core energetica sessies dingen moest dóen zonder er over te praten of zonder de reacties van mijn lijf te analyseren lukte het steeds beter om mijn lijf te horen en voelen. In het begin lukte dat alleen in sessies bij Marjolein maar inmiddels herken ik signalen ook veel beter zelf. Nog steeds heb ik af en toe de neiging om in mijn hoofd te gaan zitten en daar niet meer uit te komen, maar ik weet nu wat voor oefeningen ik zelf kan doen om weer goed te voelen en het denken even te stoppen.

 

‘Door Core Energetica heb ik ervaren hoe goed het is om naar je gevoel te luisteren’

 

Door middel van Core Energetica heb ik ervaren hoe goed het is om naar je gevoel te luisteren. Ik heb een betere balans tussen denken en voelen kunnen vinden en bovendien signalen en oefeningen geleerd om te zorgen dat ik die balans niet verlies. Want eerlijk is eerlijk, het gaat bij mij nog niet vanzelf. Ik probeer alert te blijven op de signalen en even heel bewust stil te staan bij mijn lijf en gevoel als ik merk dat ik weer aan het ‘doorgaan’ ben. Ik ben Marjolein heel dankbaar dat ze me hierbij geholpen heeft.

 

Wil je meer praktijkverhalen over Core Energetica en praktijk Bellein lezen? Klik dan HIER.

Over de schrijver
Reactie plaatsen