Ontdek Core Energetica! Kom naar de gratis workshops in Utrecht.

Ontdek Core Energetica! Kom naar de gratis workshops in Utrecht.

Op meerdere momenten dit jaar kun je ontdekken wat Core Energetica is en wat het jou kan brengen.

  • Wil jij meer energie, meer plezier, meer bewegingsruimte in je leven?
  • Wil je af van stress of somberheid of onbestemde ontevredenheid of allemaal?
  • Wil je het leven als voller en vrijer ervaren?
  • Wil je ontdekken wat jouw passie is en wat je weerhoudt hiervoor te gaan?

Kom dan naar onze gratis workshops ‘Free Core Moments’ in het theaterhuis De Berenkuil te Utrecht. Kijk in de agenda naar de data voor 2018!

Hoe ziet zo’n workshop eruit?

In het begin is het altijd even wennen. Wie zijn er allemaal? Wat voor een types zijn het? Hoe zien die mensen die het begeleiden eruit? Wat doe ik hier eigenlijk? Is dit wel wat voor mij? Dat hebben de meeste mensen wel als ze de eerste keer komen. Daarom geven we in het begin veel ruimte om je vanuit je eigen tempo te begeven in de ruimte. Jij bepaalt altijd voor jezelf.

We nemen de tijd om rust te vinden in jezelf en het contact te maken met de ander. Je doet oefeningen alleen en samen met de ander(en). We richten ons op de ademhaling en doen daar oefeningen in. Zo ontdek jij wat je met je eigen ademhaling doet, maar ook hoe anderen ermee omgaan. Je leert enkele ademhalingstechnieken en ervaart wat deze oefeningen je brengen. Je beweegt door de ruimte en voelt hoe het is om contact te maken met een vreemde. Je ervaart hoeveel controle je houdt over jezelf en de ruimte. Je voelt of je durft te ontspannen en de ander te vertrouwen of juist helemaal niet. Het zijn allemaal oefeningen die je inzicht geven in jezelf. Meditatie, mindfulness en intuïtief bewegen zijn onderdelen van de workshop.

Mensen geven na een workshop aan ‘meer ruimte in hun lichaam te voelen, vrijer en opener’ en ‘ik kon eindelijk even alle stress van werk en thuis achter me laten, dat geeft rust’ en ‘wauw! wat een rijke ervaring, ik voel me lichter en vrolijker!’

Ontdek het ook en kom naar een van onze GRATIS workshops. Meld je aan via marjolein@bellein.nl

Wat is Core Energetica?

Core Energetica is een begeleidingsvorm die jouw lichaam, jouw energiestroom en jouw mentale welzijn als uitgangspunt neemt. Je kunt het therapie noemen of coaching, het maakt niet zoveel uit. Waar je mee bezig gaat is het uitvinden waarom je tegen pijnlijke dingen aan blijft lopen of met de vraag waarom je toch altijd weer op die ‘foute man’ of ‘foute vrouw’ valt. Misschien zit je wel in de put en wil je daar helemaal niet aan toegeven. Of loop je vast op je werk, voel je je eenzaam, is er slecht of geen contact met je vader…. of moeder…..of beiden. Soms zie je het gewoon niet zitten, dat leven, en wil je rust. Ook angsten kunnen ineens de overhand nemen, het lijkt dan wel alsof je over wordt genomen door die angsten en je dan bevriest. Het liefste wil je stil in een hoekje zitten en wachten tot het overgaat. Of heel hard schreeuwen en iedereen laten voelen hoe boos je bent.

De Core Energetische begeleidingsvorm kijkt naar jou als geheel waarbij het lichaam en jouw energiestroom als uitgangspunt worden gebruikt. Als je het grofweg afzet tegen de traditionele vormen van begeleiding, denk aan een psycholoog of maatschappelijk werker, dan is het grootste verschil dat bij Core Energetica minder wordt gewerkt met het hoofd en veel meer met het lichaam en de ziel.

Waarom? Omdat we ervan overtuigd zijn dat het lichaam meer weet dan het hoofd. Het lichaam is een weerspiegeling van jouw geschiedenis, het weet zelfs dingen die jij je niet meer kunt herinneren. De vroegste ervaringen van jouw leven, de periode van voor je geboorte tot een jaar of vijf, vormen jouw psychologische voorkeuren en fysiologische patronen. Jouw hoofd kan niet naar het onbewuste, jouw lichaam weerspiegelt het onbewuste en met de juiste technieken kunnen aspecten van je leven weet tot leven komen. Je krijgt de kans (pijnlijke) ervaringen te verwerken en er een nieuwe positieve ervaring voor in de plaats te zetten.

Praktijk Bellein werkt volgens Core Energetische principes en begeleidt je in jouw zoektocht naar jouw ware zelf. Je ontdekt zelf waar blokkades in jouw energiestroom zitten, je doet oefeningen die jouw energiestroom in beweging brengen zodat jij kunt voelen wat er werkelijk in je speelt. Waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Met je hoofd kun je van alles beredeneren, maar jouw lichaam heeft de wijsheid in pacht en weet wat écht goed voor je is. In je lichaam zijn herinneringen opgeslagen die je zelf soms niet eens meer weet, maar die wel je handelen in het hier en nu bepalen. Het is goed om je bewust te worden waarom je de dingen doet zoals je ze doet. Bewustwording van wie jij in jouw puurste vorm bent, dat is waar het om gaat. Hoe meer bewustzijn, des te meer keuzes creëer je voor jezelf, des te meer het vertrouwen in jezelf groeit. Je wordt steeds minder overvallen door gebeurtenissen om je heen omdat je een innerlijke kracht hebt ontwikkeld die stabiliteit biedt. Dat maakt blij, dat geeft energie!

Heb je interesse?

Kom dan ervaren wat Core Energetica jou kan bieden. Kom naar de Free Core Moments van Core Energetica.

Marjolein van Belle biedt samen met collegae meerdere momenten in het jaar aan om kennis te maken met Core Energetica. We werken met ademhaling, gronding, beweging en muziek.

We ontmoeten je graag! Meld je aan via marjolein@bellein.nl of bel 06 53 51 55 45.

LOCATIE: Theaterhuis de Berenkuil, De Biltstraat 166 te Utrecht

LET OP: ook in Leersum worden gratis workshops verzorgd. Kijk in de agenda voor data en locatie.

Over de schrijver
Reactie plaatsen