Vrouwengroep Core Energetica Utrecht

Kom in contact met je onzekerheden en je verlangens, ontwikkel je vertrouwen in jezelf

 Durf te zijn wie je bent, je dromen waar te maken, intens lief te hebben en volledig te vertrouwen op jezelf en je gevoelens. 

Leer je ontwikkelde ‘maskers’ af te doen.

Vrouwengroep Core Energetica! 

UTRECHT

Vertrouwen, aanmoediging en feedback 

Werken in een groep blijkt een zeer effectieve methode om weer bij je ware zelf te komen. We hebben de ander nodig om onszelf te begrijpen en ons heel te voelen. In een groep met gelijkgestemden vind je geborgenheid en veiligheid. Je komt in contact met je onzekerheden en je verlangens, je ontwikkelt vertrouwen in jezelf en de ander door jezelf open te stellen. Je maakt kennis met je persoonlijk leiderschap. Passie en energie krijgen weer een plek in je leven.

We nodigen je uit voor onze groep, die zal bestaan uit 8 tot 12 vrouwen. Iedereen is welkom zoals ze is, met alles wat ze voelt. Daarnaast moedigt de groep je aan om jezelf helemaal te laten zien. Je krijgt de kans om de uitdagingen waar je in het leven mee te maken hebt, te delen en door te werken. Je geeft en ontvangt eerlijke feedback.

Het lichaam liegt niet

Voluit durven leven dat is het verlangen dat we allemaal hebben. Durven zijn wie je bent, dromen waarmaken, intens liefhebben, volledig vertrouwen op jezelf en je gevoelens. We werden in deze staat geboren, maar we zijn in de loop van ons leven ons ware zelf vaak gaan verbergen uit angst voor afwijzing en teleurstelling. We kiezen ervoor ons te verbergen achter ontwikkelde ‘maskers’.

We werken ervaringsgericht. Door middel van lichaamsgerichte oefeningen kom je direct met jezelf en je gevoelens in contact. Je lichaam spreekt haar eigen taal en liegt niet over wat er speelt. 

De methode die we gebruiken, heet core energetica. Het is een methode om blokkades in je energie door te werken om dichterbij je eigen core te komen, dat wil zeggen je eigen levendige en creatieve kern.

Het voordeel van een groep

 • In de groep maak je kennis met een verscheidenheid aan mensen. Ieder groepslid heeft haar eigen levensvraagstukken en gaat er op haar eigen manier mee om. Op die manier leer je dat er meerdere manieren zijn om met uitdagingen om te gaan. 
 • Je wordt uitgenodigd om je eigen spontane ik te uiten in een groep mensen. 
 • Je ontdekt dat je niet alleen staat in de moeilijkheden die je ervaart in het leven. 
 • Je ontmoet mensen die soortgelijke kwesties hebben en je ziet hoe anderen ermee omgaan. 
 • Sommige van hen kunnen je vertellen hoe ze met succes hun weg hebben gevonden in hun worstelingen. 
 • Je geeft elkaar eerlijke feedback, steun en vertrouwen. 
 • Door het geven en ontvangen leer je hoe het is om samen met anderen te groeien. 
 • Je krijgt meer inzicht in de manier waarop je in het leven staat en hoe je met andere mensen omgaat. 
 • Door de vragen die je stelt en het werk dat je doet, krijg je eerlijke reacties van de groep. 
 • Je wordt aangemoedigd en gesteund om je problemen uit te werken en positieve ervaringen op te doen. 
 • Jouw input is van grote waarde voor de groei van de andere groepsleden.

Voortgang en veiligheid

Het is voor je eigen proces en voor het groepsproces belangrijk dat je er zo vaak mogelijk bent. Ook als je je niet lekker voelt, nodigen we je uit om te komen. Je kunt dan zelf aangeven aan welke onderdelen je wel en niet kunt meedoen. 

Onze ervaring is dat mensen zich bijna altijd beter voelen na de sessie dan ervoor, dus het is de moeite waard om toch te komen. Om optimale veiligheid te creëren en te behouden is het belangrijk dat alles wat er door anderen gedeeld wordt op een avond binnen de groep blijft. 

Je kunt met buitenstaanders uiteraard wel praten over je eigen ervaringen.

Data en locatie

Wil je in contact komen met je diepste wezen in een veilige en dragende omgeving?

Dan is deze therapiegroep jou op je lijf geschreven. Ik werk met veel plezier samen met collega therapeut Evelien Bus.

Samen zorgen we voor een veilige en warme omgeving, waarin ieder lid aandacht krijgt en ondersteuning ervaart vanuit de hele groep.


Cothen/Utrecht

Verzorgd door: Marjolein en Evelien

Start op: data volgt binnenkort  


Ook nieuw in najaar 2018: 


DATA


Utrecht 2018 - maandag avond 19.30 tot 22.00 uur

data nog niet bepaald.

2018

De kosten voor deelname aan een vrouwengroep in Amsterdam of Utrecht bedragen tussen 750,- euro gebaseerd op 10 bijeenkomsten. Dit kan in overleg in termijnen worden betaald.LET OP!

* Voor student van het opleidingsinstituut NICE tellen de uren mee als leertherapie!