Annelies en haar ervaring met Core Energetica

Annelies en haar ervaring met Core Energetica

“Ik ben blij dat ik de sprong heb gewaagd!”

 

Voordat Core Energetica op mijn pad kwam was ik al zoekende naar een vorm van therapie die bij mij paste. Ik had al gesprekken gehad met hulpverleners en daarnaast haptonomie geprobeerd. Echter voelde ik niet dat er wezenlijke verschillen in mijn ‘zijn’ doorgevoerd werden.

 

Dat is toch niks voor mij”

 

Vrouwengroep Core Energetica

Aanvankelijk stond ik wat huiverig tegenover het idee om aan Core Energetica te beginnen en al helemaal omdat het in het begin ook nog in groepsvorm was. ‘Dat is toch niks voor mij’ dacht ik. Tegelijkertijd was ik ook nieuwsgierig over wat het me zou kunnen brengen. Ik zat in een moeilijke periode van mijn leven en voelde dat ik iets moest gaan ondernemen maar was dit het dan?

Ik vond het maar een spannende bedoeling, zeker toen ik de filmpjes op internet had gezien. Wat ben ik achteraf blij dat ik het toch gedaan heb! Door de veiligheid die geboden werd door Marjolein en Evelien en de opbouw van de bijeenkomsten voelde het al snel vertrouwd om jezelf te laten zien.

 

“Je bepaalt zelf tot hoever je wilt gaan”

 

Wat ik als heel prettig heb ervaren is dat niets hoeft. Je mag zelf bepalen tot hoever je wilt gaan en wat je wel of niet wilt delen. Door de vrouwengroep ben ik voor het eerst in lange tijd in contact gekomen met mijn eigen energie en mijn lichaam. Naast het bezig zijn met individuele thema’s was er ook aandacht voor je persoonlijke talent en je kracht. Voor mij heel waardevol gebleken. Ik heb de vrouwengroep als heel steunend ervaren. En ik keek uit naar de samenkomsten.

 

“Soms sta ik opeens te gronden in de supermarkt”

 

Individuele sessies

Ik ben na de groepsbijeenkomsten individuele sessies bij Marjolein gaan volgen. Hierin heb ik nog meer de individuele verdieping gevonden in mijn persoonlijke thema’s. Marjolein zag goed wat ik nodig had en waar mijn lichaam geblokkeerd was. Samen zijn we op ontdekkingsreis gegaan en dat zijn we nog steeds. Soms sta ik opeens te gronden in de supermarkt of doe ik een andere oefening die me helpt om beter in contact te staan met mijn lichaam. Kleine dingen die ik voorheen nooit deed maar die me helpen in het dagelijks leven.

 

Core Energetica

Door Core Energetica ben ik veel bewuster geworden van de wisselwerking tussen lichaam en geest en hoe ik op ongezonde wijze met mijzelf ben omgegaan. Ook oude patronen komen aan bod. Stukken uit kindertijd en jeugd, daar waar overtuigingen ontstaan zijn die mij nu belemmeren. Bij Core word ik geconfronteerd met mijn verschillende maskers en onderliggende angsten.

 

“Door mijn angsten en oordelen in het licht te zetten krijgen ze een plek”

 

Ik vind het vooral eng om mijzelf echt te laten zien; ‘wat zullen mensen daarvan vinden’?  Core vraagt dus ook om kwetsbaar te durven zijn. Vaak moet ik huilen tijdens een sessie, in het begin schaamde ik mij daarvoor. Ik dacht: ‘alweer huilen?’ ‘Huilen is een teken van zwakte‘. Een van de vele overtuigingen die in mijn kindertijd ooit ontstaan is. Hele harde oordelen die voorheen alleen in mijn hoofd bestonden en die ik nu durf te uiten bij Marjolein. Door mijn angsten en oordelen in het licht te zetten krijgen ze een plek, het voelt als een verwerkingsproces waardoor ik op een andere manier naar mijzelf en mijn lichaam kan kijken.

 

“Door Core leer ik dat mijn lichaam zoveel verteld”

 

 

Mogen zijn wie je bent

Ik voel dat er ruimte ontstaat voor persoonlijke groei omdat diepe emoties geuit worden die ik normaal gesproken binnen zou houden. Ik mag zijn wie ik ben zonder dat daar een negatief oordeel over wordt uitgesproken. Door Core leer ik dat mijn lichaam zoveel verteld. Geen wonder dat ik jarenlang chronische vermoeidheidsklachten heb ervaren die niet medisch te verklaren waren. Het was een openbaring om te voelen hoe mijn lijf ging tintelen

 

Ademhalen

Een van de eerste dingen die we tijdens de sessies gingen oefenen was simpelweg ademhalen. Mijn ademhaling was kort en oppervlakkig. Het was een openbaring om te voelen hoe mijn lijf ging tintelen van de ademhalingsoefeningen, er kwam weer zuurstof binnen!

Uit mijn hoofd gaan en het lichaam laten leiden‘ misschien wel mijn grootste leerpunt, het gaat nu beetje bij beetje steeds beter. Het gaat niet vanzelf. Het kost tijd en je moet door weerstand heen gaan, dat is pittig. Soms wist ik zelf niet goed te duiden wat er was, alleen dat er onrust en spanning in mijn lijf zat. Tijdens de sessie werd dan duidelijk wat er eigenlijk speelde. Dat is dan zo verhelderend!

 

“Ik ga anders met mijzelf en mijn grenzen om”

 

Betrokken en deskundig

Door de sessies bij Marjolein leer ik mijn lichaam serieus te nemen en ga ik anders met mijzelf en mijn grenzen om.  Ik ervaar Marjolein als een betrokken, warme en kundige Core therapeut die goed ziet wat er nodig is en hierbij verschillende interventies inzet. Daardoor is geen sessie hetzelfde. De veiligheid en stabiliteit die Marjolein biedt zijn onmisbaar geweest voor mijn proceswerk, hierdoor ontstond er oprecht vertrouwen en kon ik mij openstellen. Ik ben blij dat ik, bijna een jaar geleden, toch de sprong heb gewaagd!

Ik ben blij dat ik, een jaar geleden, toch de sprong heb gewaagd!

 

Wil je meer praktijkverhalen over Core Energetica en praktijk Bellein lezen? Klik dan HIER.

Over de schrijver
Reactie plaatsen