Denise's ervaringen met Core Energetica

Denise's ervaringen met Core Energetica

“Alsof je spieren een kluwen vormen om de pijn heen”

 

Mijn ervaring met lichaamsgericht werk dateerde van 20 jaar geleden. Toen heb ik leren voelen hoe ingrijpende gebeurtenissen in het leven alsook het leiden van een niet authentiek leven zich vastzet in je lichaam door middel van spierspanning. Het is alsof je spieren een kluwen vormen om de pijn die je toen niet kon/mocht voelen een soort uitstel creëren tot het moment dat je er aan toe bent om het alsnog te integreren in je leven. Ik heb in die tijd ook het vertrouwen opgebouwd dat er zich niets aan je openbaart dat je niet aan zou kunnen. Je hebt altijd de keus: ga ik het aan of niet.

 

“Ik was constant alert zonder reden”

 

Gratis workshop Core Energetica

Hoewel ik nu een rustig leven leidt zonder de hectiek van jaren geleden, voelde ik dat ik nu nog steeds super veel spanning in mijn lichaam had en ik constant alert was zonder reden. Ik kon me niet meer ontspannen. Daarom heb ik vorig jaar voor het eerst deelgenomen aan een workshop Core Energetica en heb ik kennis gemaakt met Marjolein van Belle. Ik voelde me direct in goede handen door de oprechte belangstelling en zorgvuldigheid waarmee ze de groep begeleidde.

 

“Ik had vroeger de ervaring dat mijn grenzen niet gerespecteerd werden” 

 

We deden een oefening over grenzen voelen. Omdat ik de ervaring heb dat het aangeven van mijn grenzen niet gerespecteerd wordt, al vanuit het gezin waar ik ben opgegroeid, heeft de oefening die we deden direct al heel veel effect gehad. Ik moest met gesloten ogen aangeven wanneer degene die tegenover me stond dichterbij mocht komen en wanneer die persoon moest stoppen. Dit gaf ik aan met handgebaren. Ik barstte in huilen uit toen ik mijn ogen opende en zag dat die persoon niet verder was gekomen dan tot de helft van de zaal. Dit in tegenstelling tot andere cursisten, zij lieten mensen heel dichtbij komen. Ik voelde ontroering over het feit dat de persoon tegenover mij daar geen probleem mee had. En het gaf me een andere kijk op het feit dat ik onterecht medelijden had met die persoon die daar zo alleen in het midden stond door mijn toedoen.

 

“Zonder te pushen leidt ze je”

 

Na de workshop heb ik een afspraak gemaakt voor individuele sessies met Marjolein. Die sessies waren intens; zij kijkt heel nauwkeurig waar je spanning vasthoudt, waar je niet volledig ademt of waar je zelfs je adem inhoudt. Zonder te pushen leidt ze je naar die plekken en vraagt eigenlijk alleen maar om er ‘bij’ te blijven.

 

“Zonder oordeel staat ze je bij, wat er zich ook aandient”

 

Als er verdriet komt blijft ze naast je, als er woede komt daagt ze je uit om alles eruit te gooien wat je dwars zit, maar ook als er stilte is wordt daar liefdevol naar gekeken.

Ik denk dat ‘zonder oordeel bijstaan’ in wat er zich ook aandient, het meest de lading dekt. Marjolein doet dit vanuit haar instinct en ervaring en is daardoor absoluut integer en authentiek.

 

Wil je meer praktijkverhalen over Core Energetica en praktijk Bellein lezen? Klik dan HIER.

Over de schrijver
Reactie plaatsen