Lia vertelt over Groepssessies Core Energetica

Lia vertelt over Groepssessies Core Energetica

‘Ja hoor, op bijeenkomst nummer 1 diende zich al iets aan’.

Na met Marjolein en Core Energetica kennis gemaakt te hebben in individuele sessies, besloot ik groepssessies te gaan doen. Voornamelijk omdat mijn thema’s zich afspeelden rondom veiligheid en verbinding. De groepssessies bestonden uit een reeks van 10 bijeenkomsten. De bijeenkomsten zijn zo opgebouwd dat je eerst even ‘landt’ door iets fysieks-energetisch te doen zoals dansen, oefeningen en/of ademwerk. Misschien ken je het gevoel wel dat ‘iets je dwars zit’. Tijdens deze oefeningen komen zulke gevoelens lekker los. Er is dan ook ruimte om alle soorten emoties te uiten.

In het tweede deel gaat iemand ‘aan het werk’. Kortom, er is ruimte om iets in te brengen in de groep, waar jij zelf graag mee wilt werken. De eerste en laatste bijeenkomst wijken iets af, omdat er dan ruimte is om je voor te stellen en afscheid te nemen. Echter, mijn ‘voorstel’ moment verliep iets anders. Ja hoor, op bijeenkomst nummer 1 diende zich al iets aan. Ik zat vol met woede. Ik mocht iemand uit de groep kiezen om mee te werken. Ik koos een van de mannen. Het was even ongemakkelijk om mijn woede te uiten naar hem, maar op een gegeven moment kon ik dat loslaten. Het was intens en bevrijdend om zo diep in mijn woede te duiken en het volledig te voelen en te uiten. En bevrijdend om hierin gezien te worden. Aan het einde koos ik ervoor om feedback te krijgen. Het deed mij veel om gezien, begrepen en geaccepteerd te worden in deze ‘duistere’ kant van mijzelf. Ook dit was ik.

‘Het is iets heel kwetsbaars, en dat kan door de openheid en het vertrouwen dat er is in de groep’.

Gedurende de volgende sessies was er telkens iemand die ‘werkte’. Het was mooi om de anderen te zien. Ieder had zijn eigen thema’s en proces, maar zij raakten ook dingen aan in mij. Het naar voren stappen en je eigen proces inbrengen is een hele stap op zich. Daardoor geef je je bloot. Het is iets heel kwetsbaars dat kan door de openheid en het vertrouwen dat er is in de groep.

Ik herinner me een sessie waarin ik wíst dat ik naar voren zou stappen, maar het o zo spannend vond. Ik ging daar staan, trillende benen en volgens mij huilde ik alleen maar. Maar daar kwam diep van binnen het verlangen: Ik wil het delen. Ik uitte mijn verlangen om in de wereld te staan, en tegelijk mijn neiging om te willen verdwijnen. De tweestrijd in mij.

‘Okee, we beginnen met de levenslust’.

Marjolein zei: “Okee we beginnen met de levenslust. Uit het maar. Volg je lichaam.” Wetende dat ze erop kon vertrouwen dat ik moeiteloos mijn lichaam hierin kan volgen. Ik sprong als een kind naar de groep en nodigde ze vrolijk bewegend uit met me mee te doen. “Kom! Speel met mij!”.  Marjolein nodigde me uit het nog groter te maken. Ik deed het maar merkte dat ik wegging bij mezelf: het voelde nep. Ik stopte en keek haar aan. “Nee dit wil ik niet, dit voelt nep.” “Goed dat je dat aanvoelt” zei ze.

Vervolgens nodigde ze me uit de andere kant, ‘het willen verdwijnen’, te onderzoeken. Weer volgde ik mijn lichaam. Weg, weg, weg.. Ik voelde mijn lichaam naar achteren gaan, cirkelend achteruit liep ik door de ruimte. Weg, weg, weg… Steeds harder achteruit, cirkelend, ik werd er gek van! Een pijn in mijn borst. De sessie vorderde en Marjolein stond voor me. “Ik ben nu die pijn in je borst”. Wat wil je doen? Eerst probeerde ik haar weg te drukken maar voelde al snel dat het niet de oplossing was. In een ingeving pakte ik haar arm vast, rustig en vol met kalmte, en ik keek haar indringend aan. Het was alsof ik de rust zelve was. In die plotselinge zekerheid en ruimte was alles goed. Nu herinner ik mezelf vaker aan dit gevoel. Het is krachtig om te ervaren dat alles wat ik nodig heb al in mij zit.

 

‘Het is krachtig om te ervaren dat alles wat ik nodig heb al in mij zit’.

De laatste van de 10 sessies nam ik afscheid van de groep. Ik gebruikte mijn tijd om iedereen even aan te kijken. De acceptatie, verbinding en enorme gedragenheid die ik voelde van de groep is onbeschrijfelijk. Deze groep heeft mij op zoveel vlakken geheeld. Ik ben er ontzettend dankbaar voor.

 

Heb jij ook interesse om deel te nemen aan de groep Core Energetica? Neem dan vrijblijven contact met me op: marjolein@bellein.nl

Je kunt hier meer over lezen over groepsbegeleiding.

Mocht je meer interesse hebben in een intensiever traject, dan is misschien de jaartraining Core Essence wat voor jou. Hier vind je er meer informatie over. Bel of mail me gerust voor advies.

Over de schrijver
Reactie plaatsen