Mark en zijn Core Energetica

Mark en zijn Core Energetica

‘Zij komt keer op keer tot de kern, waar ze een diepe impact maakt’

 

Als ik woorden moet geven aan mijn ervaring met Core Energetica dan is het het beste dat ik iets zeg over hoe Marjolein werkt en wat haar onderscheidend maakt van andere (core energetica) therapeuten. 

Het bijzondere van Marjolein is dat zij werkt vanuit wat er in het hier en nu in je lichaam gebeurt. Ze werkt daarmee heel direct met je levensenergie. Zelfs als ik praat – bijvoorbeeld om mijn ervaring in het moment te koppelen aan mijn leven – blijft ze bewust van wat er moment voor moment met mijn lichaam en energie gebeurt. Deze mate van afstemming en aandacht voor de diepere laag van levensenergie is echt uniek. Zij komt hierdoor keer op keer tot de kern, waar ze een diepe impact maakt. 

 

‘Voor mij is praten een manier om minder te voelen’

 

Om duidelijk te maken hoe bijzonder dit is, wil ik het contrast schetsen met andere therapeuten die ik heb ontmoet. Daarvoor moet je weten dat ik goed kan vertellen, analyseren en denken. Maar mijn lichaam voelt soms weg, mijn lichaam voelt dan weinig levendig en soms wat bang of verstijfd. Voor mij is praten dan enkel een manier om minder te hoeven voelen. Dus zolang ik met de therapeut blijf praten, sta ik stil in mijn proces.

 

‘De levensenergie als uitgangspunt’

 

Andere therapeuten werken vaak als volgt: zij vertellen een stukje theorie en introduceren dan een oefening. Of ze stellen vragen naar mijn leven en proberen eerst de feiten en de dynamiek te begrijpen. Hierdoor moet mijn lichaam en levensvreugde als het ware wachten tot het zich mag laten zien. Het wordt ingeklemd en ingepakt in een theorie, oefening of in de analyse van waar ik over vertelt. Marjolein doet dat niet, zij neemt continue de levensenergie als uitgangspunt. Hierdoor weet ze consequent te werken met waar het echt om gaat.

 

Wil je meer praktijkverhalen over Core Energetica en praktijk Bellein lezen? Klik dan HIER.

Over de schrijver
Reactie plaatsen